Navalni comparteix una imatge amb la seva dona i els seus dos fills a l'hospital La Charité de Berlín
Navalni comparteix una imatge amb la seva dona i els seus dos fills a l'hospital La Charité de Berlín

Navalni publica la primera foto després de l'enverinament i diu que vol tornar a Rússia

En un missatge publicat a les xarxes, el líder opositor rus enverinat assegura que ja pot respirar sense ajuda

Actualitzat

Aleksei Navalni, el líder opositor rus enverinat amb un agent nerviós a Rússia, segons experts internacionals, ha publicat la seva primera fotografia després d'estar-se tres setmanes en coma. Hi apareix amb la seva dona i els seus dos fills a l'hospital La Charité de Berlín. En el missatge a Instagram, Navalni assegura que ja pot respirar sense ajuda.

"Hola, soc Navalni. Us trobo a faltar. (...) No puc fer gran cosa, però ahir vaig poder respirar tot el dia jo sol. Tal com sona, jo sol."

 

 

El govern alemany ha recordat que l'ús de l'agent nerviós Novitxok suposa una violació greu de la Convenció sobre les Armes Químiques.

Rússia, però, continua defensant que no van trobar cap substància tòxica en el cos de l'activista abans de ser traslladat a Berlín.

Retorn a Rússia

Navalny tornarà a Rússia quan rebi l'alta, segons ha confirmat la seva portaveu, Kira Iarmysh:

"Els periodistes m'han estat preguntant al matí si és cert que Aleksei té previst tornar a Rússia. Entenc el motiu de la pregunta, però, no obstant això, em resulta estrany que algú pugui pensar el contrari. Una vegada més ho confirmo a tothom: mai no s'han plantejat altres opcions."

 

Cronologia del suposat enverinament

Navalni va patir un col·lapse el 20 d'agost durant un vol intern a Rússia i, després d'haver estat tractat en un centre d'Omsk, la seva família va demanar que se'l traslladés a Berlín.

Des d'un primer moment, el seu entorn va denunciar que havia estat enverinat, unes sospites després corroborades per les anàlisis de la clínica de La Charité.

Disset dies després d'haver ingressat al principal hospital universitari de Berlín, l'activista polític rus va poder sortir del coma induït i, de mica en mica, li van anar retirant la respiració assistida.

Els metges assenyalen que la salut de Navalni ha millorat, tot i que no es pot descartar que tingui seqüeles de l'enverinament. 

L'equip mèdic de l'hospital ha conclòs que Navalni va ser enverinat amb un agent nerviós del grup Novitxok, el mateix amb què es va intoxicar l'exespia rus Serguei Skripal. 

ARXIVAT A:
Rússia
Anar al contingut