Natàlia Garriga, a un pas del judici per l'1-O

El TSJC processa la consellera de Cultura per un delicte de desobediència greu en els preparatius del referèndum de l'1 d'Octubre

Redacció/AgènciesActualitzat

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) deixa a un pas del judici la consellera de Cultura, Natàlia Garriga.

La consellera de Cultura està investigada per desobediència greu vinculada als preparatius del referèndum de l'1 d'Octubre, quan era directora de Serveis de Vicepresidència i Economia i Hisenda. La magistrada Maria Eugènia Alegret descarta que Garriga cometés malversació.

El tribunal ha rebutjat el recurs que havia presentat Garriga i ha tancat la instrucció. El TSJC ha decidit unir la causa contra la consellera de Cultura a la dels actuals diputats d'Esquerra al Parlament Josep Maria Jové i Lluís Salvador.

Tots tres eren alts càrrecs de la conselleria d'Economia durant la preparació de l'1-O, quan Oriol Junqueras era vicepresident de la Generalitat, i van ser detinguts en l'operació de la Guàrdia Civil del 20-S. A Jové i Salvadó se'ls investiga per desobediència i també per malversació, prevaricació i revelació de secrets.

Garriga entrant a declarar al TSJC el 14 de març passat
Garriga entrant a declarar al TSJC el 14 de març passat (ACN / Blanca Blay)

Investigada per preparar una nau per al referèndum

A Garriga se la investiga per suposadament intervenir en el condicionament d'una nau annexa a les instal·lacions del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) per utilitzar-la com un espai per al referèndum.

En la declaració davant del TSJC, el 14 de març passat, Garriga va al·legar que la nau s'havia fet servir altres vegades, com en les eleccions al Parlament del 2017 o com a espai per als rastrejadors covid.

La consellera de Cultura va negar que utilitzés fons públics per organitzar el referèndum i va explicar que no va rebre cap requeriment del Tribunal Constitucional advertint sobre la suspensió de l'1-O.

Al principi, Garriga també estava investigada per un suposat delicte de malversació al jutjat d'instrucció 13 de Barcelona, que va dirigir una causa contra 29 excàrrecs del govern pels preparatius del referèndum. En assumir el càrrec de consellera, la causa va passar al TSJC perquè té condició d'aforada.

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OJudicialProcés catalàTSJC
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut