Bitllets i monedes d'euro

Nadia Calviño refreda la possibilitat d'augmentar el salari mínim aquest any

PSOE i Unides Podem tornen a topar, ara per l'augment del salari mínim interprofessional

Actualitzat

La vicepresidenta segona i ministra d'Afers Econòmics del govern espanyol, Nadia Calviño, ha apostat per "veure com evoluciona el mercat laboral en la segona meitat de l'any" abans de prendre una decisió sobre la pujada del salari mínim interprofessional (SMI), actualment situat en 950 euros mensuals en 14 pagues.

Les paraules de la vicepresidenta econòmica deixen entreveure que no hi haurà pujada del salari mínim aquest 2021:

"Veurem com evoluciona el mercat laboral en la segona part de l'any, veurem com avança també el diàleg social i és en aquest context que prendrem les decisions, sabent que tot el govern està compromès amb l'augment del salari mínim interprofessional i també amb l'impuls del creixement econòmic i la creació d'ocupació de qualitat."

Calviño ha posat èmfasi en el fet que la situació econòmica continua estant marcada per la incertesa i que, en aquest context, la prioritat és impulsar el creixement econòmic i la creació d'ocupació, a més de la reincorporació a l'activitat dels prop de 400.000 treballadors que encara es troben en expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO).

La vicepresidenta econòmica del govern espanyol, Nadia Calviño, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres d'aquest dimarts
La vicepresidenta econòmica del govern espanyol, Nadia Calviño, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres d'aquest dimarts (EFE/Zipi)


Díaz demana "la mateixa valentia" que amb els indults

La posició de Calviño contrasta amb la defensada per la ministra de Treball i vicepresidenta tercera, Yolanda Díaz, que ha demanat a Pedro Sánchez que tingui amb el salari mínim "el mateix valor" que ha tingut amb els indults als líders independentistes condemnats pel Suprem.

"La meva posició és coneguda: un govern progressista ha de vetllar pels més dèbils", va dir Díaz aquest dilluns en una entrevista a RNE. Díaz, que va reconèixer que el debat sobre el salari mínim està obert dins de l'executiu, reclama que els que reben el salari mínim "són els que més necessiten que se'ls ajudi":

"La mateixa valentia que vam tenir al govern amb el desplegament dels indults toca tenir-la ara amb la gent que ho està passant malament. El 2023 no se'ns jutjarà pels indults. Se'ns jutjarà per la gent que està patint, i és allà on hem de ser"

 

En la mateixa entrevista en què va defensar allargar els ERTO fins al 31 de desembre, la vicepresidenta tercera del govern espanyol va explicar que li "sap greu" que els que reben el salari mínim estiguin perdent poder adquisitiu en un moment en què s'ha apujat el salari dels pensionistes i els treballadors públics:

"No podem competir amb una política salarial impròpia d'una economia rellevant. Siguem coherents, pràcticament tots els països de la UE han apujat els salaris en aquesta crisi."

Yolanda Díaz, en una roda de premsa divendres passat
Yolanda Díaz, en una roda de premsa divendres passat (EFE/Fernando Alvarado)
ARXIVAT A:
Unides PodemPSOEEconomia de butxaca
Anar al contingut