Tenis

Nadal venç Nieminen i accedeix a les semifinals de Melbourne mentre Justine Henin cau eliminada

Rafa Nadal ha trencat el seu personal malefici dels quarts de final i ha accedit per primer cop en la seva carrera a les semifinals de l'Obert d'Austràlia. El tenista de Manacor s'ha desfet del finlandès Jarkko Nieminen per 7-5, 6-3 i 6-1 en dues hores i 18 minuts. La clau del partit ha estat en el primer set, quan Nadal ha evitat dues pilotes de set del seu rival i ha capgirat una màniga per encarrilar, després, el camí de la victòria. En noies, Justine Henin ha caigut eliminada a mans de Maria Xarapova.

Rafa Nadal és el primer semifinalista del torneig masculí després de derrotar el finlandès Jarkko Nieminen no sense dificultats. Especialment, durant el primer set quan amb un 5-4 en el marcador, el mallorquí ha salvat dues pilotes de set i ha capgirat el marcador. En la segona màniga, el partit se li ha posat de cara a Nadal quan ha trencat el servei del finlandès a la primera oportunitat i amb el 2-0 favorable ja no ha tingut problemes per apuntar-se el set. En el tercer, Nadal ha tornat a començar trencant el servei del seu rival i amb un tres a zero ha sentenciat el partit amb comoditat.

Rafa Nadal encara amb optimisme el seu assalt a la final ja que arriba a les semis sense perdre un set i superant el rècord de punts ATP que va fer Pete Sampras el 1997 i que fins ara només havia superat Roger Federer. El nord-americà va arribar als 5.792 punts el 1997, mentre que amb la victòria d'avui Nadal arriba als 5.980. L'actual rècord, però, està en mans del suís amb uns espectaculars 8.370 punts aconseguits el desembre del 2006.

El rival del mallorquí a les semifinals serà Jo-Willfried Tsonga, que s'ha desfet del rus Youznhy. En l'únic precedent entre Nadal i el gegant francès, la victòria va ser per al manacorí. La pròxima matinada Federer i Blake, d'una banda, i Djokovic i Ferrer de l'altra lluitaran per dues places més en les semifinals.

Eliminen Justine Henin

En noies, Jankovic ha superat l'actual campiona, Serena Williams, en dos sets (6-3 i 6-4), mentre que la gran sorpresa de la jornada ha saltat amb l'eliminació de la número u del món, Justine Henin, a mans de Maria Xarapova. La russa s'ha desfet de la belga en només 98 minuts per un contundent i inapelable 6-4 i 6-0. Xarapova serà la contrincant de Jankovic. Les altres dues semifinalistes sortiran del Venus Williams-Ivanovic i Hantuxova-Radwanska.