Tenis

Nadal s'imposa a Agassi en només tres sets i demostra que és un clar candidat a guanyar Wimbledon

Rafael Nadal ha tornat a fer una demostració de bon tenis, aquest cop davant d'Andre Agassi. El tenista manacorí s'ha imposat al nord-americà en tres sets (7-6, 6-2 i 6-4), i s'ha classificat així per als vuitens de final del Torneig de Wimbledon. Agassi, que s'acomiadava d'aquest torneig, no ha pogut amb el jove tenista, que ha basat el seu triomf en un sòlid servei que li ha permès tancar el partit amb un "ace". El pròxim rival de Nadal sortirà del duel entre el georgià Irakli Labadze i el nord-americà Mardy Fish.

Actualitzat

Nadal s'ha convertit en l'últim botxí d'Andre Agassi a Wimbledon, després d'eliminar-lo en tres sets i 2 hores i 14 minuts. El duel d'avui ha segellat part de la història d'aquest esport. Abans d'arrencar aquesta edició del torneig, Agassi havia anunciat que es retiraria en concloure l'Open dels Estats Units i que, per tant, aquest seria el seu últim Wimbledon. L'experiència del nord-americà no ha servit per aplacar l'energia devastadora del de Manacor, 16 anys més jove. Dues generacions, dues personalitats i dues formes d'entendre aquest esport es mesuraven avui en la Central.

El mallorquí no s'ha acovardit, malgrat trobar-se amb unes graderies bolcades en el jugador de Las Vegas. Agassi ha arribat a salvar en el primer set 3 punts de "break" en el desè joc, en una mànega que ha durat una mica més d'una hora (63 minuts) i que s'ha resolt en el desempat, a favor de Nadal, que ha tancat el set amb un contundent "ace".

En el segon set, que ha durat tot just 33 minuts, Nadal acumulava ja 10 serveis directes i 29 cops guanyadors, havent guanyat un alt percentatge dels punts jugats amb el seu primer servei. Sense acovardir-se, malbaratant energia, el de Manacor ha aconseguit imposar-se al joc del seu rival, a qui protegia el públic de forma òbvia i aclaparadora, per rematar el segon set amb altre imponent servei directe, que ha segellat el 6-2 .

La profunditat del joc del mallorquí ha fet patir el seu adversari, que ha hagut de marxar amb els ulls humits i visiblement emocionat. La graderia s'ha  posat dempeus quan el marcador indicava 5-4 a favor del mallorquí, animant el de Las Vegas en els últims esforços del jugador. El campió de París, però, també ha rematat l'últim partit en la gespa de l'All England Club amb un altre "ace".

David Ferrer, també a vuitens

Qui també s'ha classificat per a la ronda de vuitens de final ha estat el tenista alacantí David Ferrer, que s'ha desfet del xilè Fernando González en quatre sets (4-6, 2-6, 6-2 i 6-4). El desè cap de sèrie no ha esat rival per a Ferrer, tretzè favorit, que s'afegeix d'aquesta manera a la nòmina de tenistes espanyols classificats entre els setze millors jugadors del torneig londinenc. A més de Ferrer, també hi ha Fernando Verdasco i Rafael Nadal. Als vuitens de final, David Ferrer s'haurà d'enfrontar a l'australià Lleyton Hewitt, que al seu torn s'ha desfet del belga Olivier Rochus.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut