Tenis

Nadal dóna la sorpresa a Austràlia amb una derrota contundent davant Ferrer

Sorpresa a l'Open d'Austràlia. David Ferrer s'ha imposat a Rafael Nadal i de quina manera. L'alacantí ha guanyat en només tres sets, per 4-6, 2-6 i 3-6, en un partit en què a Nadal no se l'ha vist mai capaç de guanyar, i menys de remuntar el partit. Un problema als músculs isquiotibials de la cama esquerra han minvat el rendiment del número 1 del món. El rival de Ferrer a les semifinals serà Andy Murray, que ha guanyat l'ucraïnès Alexandr Dolgopolov, per 7-5, 6-3, 7-6(3) i 6-3. Serà el sisè enfrontament entre l'escocès i Ferrer, que s'ha imposat en tres d'aquests.

Actualitzat
De seguida s'ha vist que Rafa Nadal no era el tenista habitual. De fet, només hi ha hagut una veritable lluita en els tres primers jocs del partit. Uns problemes musculars a la cama esquerra han impedit que el número 1 mundial pogués plantar cara a un David Ferrer que, ben al contrari, estava en plenitud de facultats.

El jugador balear ha notat dolor en una acció del segon joc del primer set i ha sol·licitat a la jutge de cadira la presència del fisioterapeuta de pista per al següent intercanvi. Després del 3-0 assolit per David Ferrer, Nadal ha marxat al vestuari acompanyat del metge, que li ha tractat la part que li feia mal. Minuts després, Nadal ha tornat a la pista amb un embenat a la cuixa de la cama esquerra. L'alacantí, que ha estat magnífic especialment en la restada, ha sigut capaç de fer punts d'aquells que normalment s'associen a Nadal.

David Ferrer tot just ha aconseguit avui la quarta victòria sobre el balear, en 15 enfrontaments. En els últims tres anys, no l'havia guanyat mai. Per a Ferrer serà la seva segona final d'un Gran slam, després de la que va jugar a l'Open dels Estats Units l'any 2007. En aquella ocasió, David Ferrer, després de superar Nadal en vuitens de final i a l'argentí Juan Ignacio Chela en quarts, va caure contra el serbi Novak Djokovic. El rival de semis serà l'escocès Andy Murray, finalista l'any passat, que ha superat el sorprenent ucraïnès Alexander Dolgopolov en quatre sets. Murray ha demostrat avui, sobretot, que té una rapidesa de cames extraordinària.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut