Barcelona

Nadal demana disculpes als usuaris de trens per la falta d'informació

El govern ha entonat el "mea culpa" i ha reconegut que en la jornada d'ahir no hi va haver "prou" informació per als usuaris de les línies de ferrocarril en les quals operen FGC i l'empresa estatal Renfe. En la roda de premsa posterior a un Consell Executiu dedicada gairebé de manera monogràfica al temporal, el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha dit als usuaris de ferrocarril: "Qui pensi que no va rebre prou informació, crec que té raó. Hem de reconèixer que la informació sempre és millorable". Nadal ha contrastat els dèficits en la informació als usuaris dels ferrocarrils amb la "dedicació" que va tenir el personal de FGC, Adif i Renfe, que estan treballant intensament en la prestació del servei.

Actualitzat
La nevada d'ahir va fer aixecar la veu de molts ciutadans, que van trucar als mitjans de comunicació per contradir la versió dels fets que donava el segon d'Interior, Joan Boada.

Saura s'escuda en l'"excepcionalitat" per defensar-se

El conseller d'Interior, Joan Saura, s'ha defensat de les crítiques que molts ciutadans han fet al govern per l'actuació davant de la nevada d'ahir. El conseller, que, per cert, no va estar al capdavant de la gestió del temporal durant tot el dia perquè era en un col·loqui sobre estatuts a Palma, ha dit que la informació sobre la nevada que va donar el govern va ser suficient. Saura ha indicat que la nevada d'ahir era previsible però excepcional, i per això no es podien preveure moltes de les incidències que hi ha hagut.

El conseller d'Interior ha assegurat en la compareixença d'aquest matí que el govern va avisar sobradament de l'arribada del temporal i ha posat com exemple que el "TN vespre" de diumenge va obrir amb les previsions meteorològiques de cara l'endemà. En tot cas, el conseller -preveient que tot estava controlat- ahir al matí era a Palma en un col·loqui sobre estatuts. El número 2 d'Interior, Joan Boada, va ser l'encarregat de donar totes les explicacions i aquest dimarts ha insistit en l'excepcionalitat de la tempesta de neu.

Davant les crítiques rebudes, Boada ha subratllat que "ningú pot exigir que l'excepcionalitat se solucioni al minut". El secretari general d'Interior ha emplaçat tothom a fixar-se en les conseqüències que nevades similars han causat aquest mateix hivern en països europeus com Alemanya. "Els equips han rescatat el 99% de les persones que l'han sol·licitat", ha assegurat Boada. En canvi, moltes de les queixes dels ciutadans anaven en la línia que Boada va dir que a les carreteres secundàries ja no hi havia persones atrapades quan no era així.

Hereu es justifica per la improvisació

L'Ajuntament de Barcelona s'ha justificat per la improvisació amb què es va actuar durant el temporal de neu d'ahir al·legant que la previsió meteorològica de la Conselleria d'Interior només els alertava de fort vent, però no de nevades. L'alcalde Hereu ha dit que l'Ajuntament va actuar d'acord amb aquesta alerta de vent i no de neu, però que quan van comprovar que la nevada era persistent van prioritzar els accessos als hospitals i descongestionar les vies d'accés a la ciutat.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut