Barcelona

Nadal assegura que en un màxim de 12 dies es restablirà el servei a rodalies

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha afirmat que en un termini de 12 dies, com a màxim, es podrà restablir el funcionament de Rodalies Renfe. Després del Consell de Govern d'aquest dimarts, Nadal ha explicat que aquests dies s'estan reforçant amb torres metàl·liques les bigues del túnel de Ferrocarrils de la Generalitat afectades per les obres de l'AVE. El conseller ha qualificat de "molt greu" la pèrdua d'estabilitat del túnel, que és l'origen de la suspensió del servei des de dissabte passat. Nadal ha demanat comparèixer al Parlament per explicar quines mesures ha pres el govern.

Actualitzat
Nadal ha expressat la preocupació de la Generalitat pels problemes que tenen els usuaris del tren. El conseller creu que la incidència del túnel de ferrocarrils és més greu que els esvorancs de la setmana passada, que es poden neutralitzar amb una injecció de formigó. Dissabte, una d'aquesta injeccions va afectar l'estabilitat del túnel i va obligar a suspendre els trens de les línies C-2 sud, C-10 i C-7 i també part de la línia Anoia-Llobregat de FGC.

Un cop hagi acabat el reforç de les bigues afectades, els trens tornaran a circular per la zona i es reprendran les obres de l'AVE, aturades en un tram de 60 metres.

En paral·lel, ha dit Nadal, es construirà un nou mur de pantalla exterior que, a l'altura del túnel inestable, farà de capitells que aguantaran part de les bigues afectades. Això, ha explicat Nadal, permetrà suprimir el mur danyat per les obres.

El conseller ha afirmat també que la prioritat del govern és la seguretat de la ciutadania i dels treballadors de l'AVE, unes obres que a Catalunya s'han saldat fins ara amb 12 morts. Ha dit que els incidents a rodalies són "inacceptables" però ha descartat reprovar cap càrrec del Ministeri de Foment, amb l'argument que els governs no demanen la dimissió d'altres governs.
Nadal ha anunciat, d'altra banda, que compareixerà al Parlament a petició pròpia per donar explicacions sobre la incidència de dissabte a Bellvitge i també que l'executiu presentarà una denúncia contra OHL, la constructora responsable de les obres que han causat aquesta situació.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut