Nadal a les residències: test d'antígens abans i PCR després, per a tots els usuaris

Nadal a les residències: test d'antígens abans i PCR després, per a tots els usuaris

Els que hagin anat amb les seves famílies, a més de la PCR, hauran de fer una setmana d'aïllament

Salut ha confirmat el protocol que hauran de seguir per Nadal les residències de gent gran a Catalunya. Es farà un test ràpid d'antígens a tots els residents abans del dia 24 de desembre, i després de festes faran proves PCR també a totes les persones que hi viuen. Els test d'antígens es faran entre el 21 i el 24, i després de festes es farà un cribratge universal amb PCR, segons el protocol d'actuació aprovat per Salut pel que fa a les relacions de les persones que viuen a les residències, els seus familiars i els treballadors durant aquestes festes.

Pel que fa a les sortides, d'entrada es recomana no fer-ne, i, si es fan, que siguin de tres dies o més, i que només tinguin contacte amb una bombolla de convivència. No s'autoritzaran sortides encadenades, ja siguin llargues o curtes, i excepcionalment es permetran sortides d'un dia o de cap de setmana, sempre d'acord entre el resident i la família, l'equip assistencial i direcció del centre.

Els centres podran organitzar estratègies de tests ràpids als familiars que visitin els avis a les residències.

A la tornada, els residents hauran de passar una setmana en aïllament. Salut demana també als familiars que abans d'aquestes visites estiguin set dies sense contactes socials fora de la seva bombolla. A més, sempre que hi hagi una sortida d'un resident s'haurà de signar una autodeclaració responsable en què es garantirà l'aplicació de les mesures de protecció i el coneixement del risc de no seguir les recomanacions.

 

Si et quedes a la residència

Els passeigs terapèutics pels voltants de la residència amb familiars es faran assegurant les mesures de protecció i, en tornar, no caldrà fer cap prova o test als residents.

El protocol inclou també que les residències maximitzaran i ampliaran els espais destinats a les visites de familiars. La recomanació és que hi vagin tres persones a la vegada.

Ni visites ni sortides es podran fer en residències amb brots no controlats. En aquests casos, els centres afavoriran les trobades telemàtiques "de forma àmplia" durant el Nadal i posaran a disposició dels residents i de les famílies el mitjans per fer-ho.

El Departament de Salut ha indicat que totes les mesures que preveu el protocol són de caràcter excepcional per a aquestes dates i "estan supeditades a l'evolució dels indicadors epidemiològics i a les recomanacions de Salut Pública".
 

Més defuncions a la residència de Tremp

A la residencia Fiella de Tremp han mort tres persones més en les últimes 24 hores, i ja són 58 les defuncions a causa del brot de Covid. Segons dades del Departament de Salut, hi ha 22 residents més que continuen contagiats, nou dels quals es troben a l'Hospital Comarcal del Pallars. Entre els treballadors del centre hi ha 35 casos positius.

 

 

           

ARXIVAT A:
Residències gent gran Covid-19Fases de la desescaladaNadal
Anar al contingut