Musk permetrà reactivar els perfils de Twitter que estaven suspesos
Musk permetrà reactivar els perfils de Twitter que estaven suspesos

Elon Musk anuncia una amnistia per als comptes suspesos a Twitter

Com amb el compte de Trump, ha fet una enquesta i ha dit "el poble ha parlat", mentre l'oficina de Twitter a Brussel·les s'ha quedat sense personal

RedaccióActualitzat

Twitter farà una amnistia per als comptes que havien estat suspesos. El nou propietari de Twitter, Elon Musk, ho ha anunciat aquest dijous al seu perfil.

Musk s'agafa al resultat d'una enquesta que ha fet a Twitter mateix i en què han participat més de tres milions d'usuaris: preguntava si calia aplicar una amnistia en aquests comptes sancionats, i el 72% hi ha votat a favor.


Musk diu que entrarà en vigor la setmana que ve i es farà amb tots els perfils que no hagin comès una il·legalitat o bé que no hagin fet spam massiu.

El propietari de Twitter ha firmat l'anunci amb la frase "el poble ha parlat", tal com ja va afirmar fa uns dies quan també, per votació, es va restituir el perfil de Donald Trump.


Es podran verificar nous comptes d'aquí una setmana

Pel que fa al caos amb els comptes verificats, Musk s'ha disculpat aquest divendres pel que ha passat fins ara, i ha dit que es tornaran a activar d'aquí una setmana "de manera provisional".

Ho ha dit en una resposta a una pregunta que li han fet a Twitter, i ha detallat que la marca de verificació serà de diferents colors segons la naturalesa del titular del compte:

"Per a les empreses la marca serà daurada, grisa per als governs i blava per a les persones, siguin celebritats o no, i tots els comptes verificats s'autenticaran manualment abans. És dolorós, però necessari."

En una altra resposta ha afegit que els usuaris individuals podran tenir "un petit logotip secundari que mostri que pertanyen a una organització" si aquesta està verificada.

Tanca l'oficina de Twitter a Brussel·les

Mentrestant, continua el degoteig de treballadors que deixen Twitter, acomiadats o per voluntat pròpia: aquest dijous s'ha sabut que a l'oficina de Brussel·les no n'hi queda cap.

Després de l'onada d'acomiadaments i de dimissions per disconformitat amb les directrius de Musk, a Brussel·les només hi quedaven 2 treballadors, que van plegar la setmana passada.

Ho ha avançat aquest dijous el diari econòmic Financial Times, que ha concretat que els treballadors són Julia Mozer i Dario La Nasa, que hi tenien càrrecs directius.

Aquest diari citacom a font informativa diverses persones que coneixien la sortida, i afirma que ni els dos executius ni l'empresa no han volgut fer cap comentari al respecte.


Preocupació a la UE pel compliment de la nova normativa sobre serveis digitals

Això ha suposat el tancament d'aquesta oficina, cosa que preocupa a la Unió Europea, perquè era l'encarregada d'adaptar la plataforma a les normatives europees sobre notícies falses i continguts ofensius.

Precisament la setmana passada va entrar en vigor la nova normativa de la UE sobre serveis digitals, que persegueix "limitar la difusió de continguts i productes il·lícits en línia".

També "augmentar la protecció dels menors i oferir als usuaris més possibilitats d'elecció i de millor informació."

 

ARXIVAT A:
Xarxes socials Twitter
Anar al contingut