Pla mig on es pot veure l'alcalde de Fondarella, Joan Reñé, amb els dos organitzadors del festival Cua d'Estiu, Jaume Jovells i David Prad…
Pla mig on es pot veure l'alcalde de Fondarella, Joan Reñé, amb els dos organitzadors del festival Cua d'Estiu, Jaume Jovells i David Pradas, mentre una actriu amenitza la roda de premsa de presentació, el 28 d'agost de 2018. (Horitzontal)

Música, poesia i teatre a la setena edició del festival Cua d'Estiu de Fondarella, que torna als orígens

ACN Fondarella.-Fondarella tornarà a ser aquest setembre per setè any consecutiu l'escenari del Festival Cua d'Estiu d'espectacles de petit format que ha presentat aquest dimarts la programació. Els jardins de les cases pairals de Cal Ros i Cal Combelles seran els dos escenaris del festival que tindrà lloc els dies 7, 15, 21, 22 i 28 de setembre. L'alcalde del municipi, Joan Reñé, destacat que la proposta que es fa amb els espectacles programats no té lloc en ''cap altre municipi'' i que al mateix temps serveix per ''enriquir l'àmbit teatral a les comarques de Lleida''. El director del certamen, Jaume Jovells, ha assenyalat que ''ens hem fet grans i hem decidit que volem ser petits'' de manera que s'ha passat de les 10 propostes que hi havia al programa de l'any passat a 5 enguany. D'aquesta manera, els impulsors volen tornar als ''orígens'' de la idea ja que la primera edició només va comptar amb 4 espectacles.

''Volem continuar creixent en qualitat a petites dosis i no en nombre d'espectacles'' han explicat els organitzadors del Cua d'Estiu, i per això s'ha decidit programar menys i incorporar una aportació econòmica de 5 euros que contribueixi a donar valor a les propostes artístiques que es presenten.El festival, que té un públic consolidat i que s'ha fet un lloc a l'agenda cultural de la comarca, comença amb teatre històric el 7 de setembre a Cal Ros: 'Els darrers dies de la Catalunya Republicana', és el primer dels espectacles, que aborda l'èxode català de 1939 narrat per Antoni Rovira i Virgili. L'obra és un relat verídic d'uns dies dramàtics viscuts per l'escriptor, historiador i polític, Antoni Rovira i Virgili, quan entra en fase culminant l'ofensiva final de Franco contra Catalunya. El següent espectacle tindrà lloc el dia 15 de setembre a Cal Combelles. Es tracta d''AVE EVA', una proposta musical que presenta l'agrupació Ilerda Antiqua i que té com a fil conductor la invisibilitat de la dona com a creativa a través de la història. La proposta combina música barroca amb textos contemporanis.El blues i el jazz es donen cita el divendres 21 amb la Piccola Band, una formació del Pla d'Urgell. L'endemà dissabte 22 Cal Combelles serà l'escenari de l'última entrega de la trilogia 'Sisters' de la companyia lleidatana Cametes Teatre, 'Mireta Tancada'. Es tracta de l'obra que segueix les dues entregues anteriors representades a la Cua: 'La Capsa de Cafè' i el 'Comiat'. 'Amor. Arrels, branques i fulles' és la proposta poètica i musical amb què es clou el festival el dia 28 de setembre. Meritxell Gené, Meritxell Cucurella-Jorba i Heura Gaya uneixen les seves veus per cantar i parlar a l'amor. Poesia i música que recorrerà les arrels de poetes tan coneguts com Marçal, Pedrolo, Maluquer, Ferrater, Estellés, entre d'altres.

Anar al contingut