Els Mossos han controlat els accessos a la festa il·legal i han identificat 250 persones (ACN/Mossos d'Esquadra)

Dues nits seguides de rave amb 400 persones indignen Castellfollit del Boix

L'Ajuntament lamenta que no s'impedeixi la celebració d'aquestes festes il·legals, gens respectuoses amb l'entorn

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra han donat per finalitzada, aques matí, la rave que s'ha fet durant dues nits en el parc eòlic situat entre Castellfollit del Boix, Rubió i Òdena.

A la festa il·legal hi han assistit unes 400 persones, de les quals la policia n'ha identificades 250, inclosos els organitzadors, que seran denunciats per sancionar-los. Hi ha una persona detinguda per tinença de drogues.

Segons informa el diari Regio7, els primers assistents van començar a arribar dissabte a la tarda a Castellfollit del Boix, al Bages, i diumenge a la tarda encara arribaven cotxes amb gent que preguntava als veïns on era la festa.

Des de l'Ajuntament han explicat que la "rave" s'hauria fet a Castellfollit després d'intentar, sense èxit, fer-la al municipi de Carme, a l'Anoia.

En veure molts cotxes, els veïns van alertar els Mossos, però la policia no va poder impedir la celebració de la "rave". Sí que n'han controlat els accessos i han identificat les persones que entraven i sortien de la festa.


Intervenció d'un helicòpter

En total, han identificat 128 vehicles, 50 dels quals gràcies a la vigilància realitzada des d'un helicòpter.  

A més, es van fer 17 test de drogues, 11 dels quals van donar positiu, i 59 proves d'alcoholèmia, 4 de les quals van resultar positives, una d'elles penal.

Els Mossos han obert 41 actes per tinença de substàncies estupefaents, i tres més per tinença d'armes.


Música a tot drap

Aquestes dues últimes nits els veïns han hagut de resignar-se a sentir música a tot volum, procedent de la rave.

Amb la por, a més, que la festa il·legal s'allargués durant tot el llarguíssim pont de la Constitució i la Puríssima.

Eugeni Pujol, regidor municipal, explica que "la gent del poble està molt nerviosa perquè veuen que ve gent a fer malbé els camps i ningú no hi pot fer res".

Lamenta, a més, que "el càstig és ridícul" per als organitzadors d'una activitat que perjudica els habitants i l'activitat agrícola de la zona.

Aquesta no és la primera "rave" que es fa al municipi. Pujol recorda que l'any passat ja s'hi va fer una festa il·legal que va durar una setmana als voltants de l'ermita.

A la mateixa zona, l'octubre de 2010, una festa il·legal en una masia abandonada de Rubió va aplegar més de 250 persones durant un cap de setmana.

Anar al contingut