Lahore

Musharraf dissol el Parlament per celebrar eleccions al gener i diu que es planteja deixar l'exèrcit

El president del Pakistan, Pervez Musharraf, continua fent i desfent a la seva manera. Ara ha dissolt el Parlament per poder fer eleccions al gener i ha reconegut que es planteja deixar l'exèrcit per poder-se mantenir com a president. Justament, aquestes són algunes de les reclamacions que li exigia la cap de l'oposició, Benazir Bhutto, que, de moment, però, no sembla estar disposada a tornar a negociar amb Musharraf. Precisament aquest dijous, Bhutto i Nawaz Sharif, tots dos antics primers ministres del país, han acordat unir forces contra el president i reclamar-li la fi de l'estat d'excepció.

Actualitzat

La decisió de Musharraf de dissoldre el Parlament es farà efectiva la pròxima mitjanit, i serà la primera vegada en 22 anys al Pakistan que s'haurà completat tota la legislatura. La situació política, però, queda lluny de la normalitat. L'oposició i la comunitat internacional rebutgen celebrar eleccions legislatives, previstes pel 9 de gener, sota l'estat d'emergència decretat pel president Musharraf. En compliment d'aquesta mesura excepcional, el govern ja ha dit que el mandat de Musharraf queda prorrogat fins que el tribunal suprem es pronunciï sobre la validesa de la seva reelecció triomfal del passat 6 d'octubre. El general, que és cap de l'exèrcit, ha aprofitat aquests dies per obligar a dimitir els membres hostils del tribunal i nomenar-ne altres d'afins.  

Mentrestant, els dos antics primers ministres del Pakistan, Benazir Bhutto i Nawaz Sharif, han acordat unir forces contra el president Pervez Musharraf i reclamar-li la fi de l'estat d'excepció. Ho ha explicat Sharif, deportat a l'Aràbia Saudita, que ha assegurat que està en contacte amb Bhutto i que intentarà tornar al Pakistan. Mentre les protestes d'advocats continuen al país, s'han pogut veure les primeres imatges de l'exprimera ministra en arrest domiciliari. Bhutto ha mostrat la seva preocupació perquè Musharraf manipuli les pròximes eleccions i ha anunciat que no pensa tornar a negociar amb el general.

Paral·lelament, l'intercanvi de trets entre la policia i homes armats que participaven en una manifestació de partidaris de l'exprimera ministra, Benazir Bhutto, ha acabat amb la mort de dos nens a la ciutat pakistanesa de Karachi.

Anar al contingut