Islamabad

Musharraf descarta un acord amb els radicals atrinxerats a la Mesquita Vermella i els exigeix la rendició o la mort

El president del Pakistan, el general Pervez Musharraf, ha descartat un acord amb els radicals atrinxerats des de fa cinc dies a la Mesquita Vermella d'Islamabad, als qui ha exigit que es rendeixin o es preparin per morir. Dimarts passat, el president ja va llançar un ultimàtum al grup d'integristes liderats per Abdul Rashid Ghazi. Avui mateix una delegació de parlamentaris volia entrar al temple en missió negociadora però les forces de seguretat ho han impedit.

Actualitzat
“La banda de fanàtics que s’amaguen a la ratera de la Mesquita Vermella s’han de rendir o seran eliminats”, ha dit Musharraf durant una visita a la regió del Balutxistan, al nord del país.

El president ha descartat qualsevol compromís amb “criminals pròfugs que estan intentant aconseguir un acord quan ja és massa tard”. Segons ha dit, els atrinxerats al temple “s’han de rendir incondicionalment o enfrontar-se a la mort; no els queda una tercera opció”.

Aquest ultimàtum llançat per Musharraf als radicals sembla indicar que s'acosta l’assalt al temple, assetjat per diversos cordons de forces policials i militars que tenen el suport de vehicles blindats i armament pesant.

També el primer ministre pakistanès, Shaukat Aziz, ha descartat en una roda de premsa a Islamabad continuar les negociacions amb Abdul Rashid Ghazi. Aziz ha afirmat que la tossuderia dels rebels ha impedit arribar a la solució amistosa que el govern intentava trobar per evitar que aquesta crisi es cobrés víctimes innocents.

El fet que les forces de seguretat hagin impedit l’accés d’una delegació de parlamentaris islàmics que hi acudia en missió negociadora ja feia pensar que la via de la negociació havia quedat trencada.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut