Musharraf assegura que els EUA van amenaçar de bombardejar el Pakistan després de l'11-S si es negava a cooperar

El president pakistanès, Pervez Musharraf, viatja avui a la Casa Blanca per reunir-se amb el seu homòleg nord-americà, George Bush. Ho fa l'endemà de les polèmiques declaracions a la CBS, en què afirmava que Washington va amenaçar de bombardejar el Pakistan, després dels atemptats de l'11-S, si no cooperava amb l'administració nord-americana en la seva lluita contra el terrorisme. Poc després d'aquella advertència, el Pakistan retirava el seu suport als talibans, aleshores en el poder a Kabul, i es convertia en un aliat estratègic dels EUA en la guerra contra el terrorisme.

Actualitzat

Musharraf va afirmar que els Estats Units van amenaçar de bombardejar violentament el Pakistan, després dels atemptats de l'11-S, si no cooperava amb Washington en la guerra contra el terrorisme durant la companya contra els talibans a l'Afganistan.

En el programa "60 minuts" de la cadena CBS, Musharraf va assegurar en una entrevista que l'exsecretari d'estat nord-americà Richard Armitage va amenaçar el cap d'Intel·ligència pakistanès dient-li: "estigueu preparats per ser bombardejats, estigueu preparats per tornar a l'edat de pedra". En aquest sentit, el president pakistanès ha dit que va fer front a l'advertència d'una manera responsable. I és que, segons ha dit: "un ha de pensar i prendre les decisions en benefici de la nació, i això és el que vaig fer". Així, poc després d'aquella advertència, el Pakistan retirava el seu suport als talibans, aleshores en el poder a Kabul, i es convertia en un aliat estratègic dels EUA en la guerra contra el terrorisme.

El mes de març passat, el president nord-americà i el pakistanès es van reunir a Islamabad per parlar sobre la lluita antiterrorista i les relacions entre el Pakistan i l'Índia. Aleshores, Bush va destacar la "determinació valenta" d'unir-se a la "guerra contra el terrorisme" del seu homòleg pakistanès, tot i que va afirmar que encara hi havia molta feina per fer. Sis mesos després es tornen a trobar, avui a la Casa Blanca.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut