El president de Múrcia, Fernando López

Múrcia tira pel dret i ordena l'aturada de tota l'activitat econòmica no essencial

La Moncloa diu que aquesta ordre només la pot donar el ministre de Sanitat

ACN/RedaccióActualitzat

El president del Govern de Múrcia, Fernando López, ha signat una ordre de cessament de tota l'activitat que no sigui essencial per a la subsistència i abastiment de la població i l'ha enviat al Ministeri de Sanitat perquè l'executi o ratifiqui.

El president ha considerat "massa perillós" el fet de posar "en risc" milers de persones que van a treballar i a qui "resulta impossible" guardar les distàncies de seguretat.

"Jo no estic disposat a assumir més morts a la meva regió si es poden evitar, prefereixo el desgast econòmic abans que la pèrdua de vides humanes".

A més, el president ha augurat que d'aquí 4 o 5 dies aquesta mesura s'adoptarà a tot el territori i ha avisat que "cada minut que es perd són vides que es posen en perill".
           
A més, també ha anunciat que a partir de dilluns tots els hotels de Múrcia quedaran a disposició del govern regional per a allotjament sanitari i de persones que treballin per combatre l'epidèmia. "Estic convençut que tots estarem a l'altura", ha confiat.

Reacció de La Moncloa

En una nota difosa aquest diumenge, el Ministeri de Sanitat recorda que una ordre d'aquestes característiques només la pot donar l'autoritat competent, en aquest cas, el ministre de Sanitat, en virtut de la declaració de l'estat d'alarma.

També recorda que el govern espanyol segueix en tot moment les recomanacions de l'OMS i reitera que ha adoptat les mesures més dràstiques d'Europa per fer front al coronavirus.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut