Neus Munté, aquest dimarts, durant la roda informativa posterior al consell executiu (ACN)
Neus Munté, aquest dimarts, durant la roda informativa posterior al consell executiu (ACN)
Barcelona

Neus Munté assegura que el govern està "unit" i que "no tem" nous relleus

La portaveu del govern ha dit que la decisió de cessar el conseller Baiget correspon només al president de la Generalitat i ha subratllat que tots els consellers estan al costat de Puigdemont

RedaccióActualitzat

L'endemà de la destitució del conseller Baiget, la portaveu del govern, Neus Munté, ha assegurat que no "tem" que hi pugui haver noves dimissions en un executiu que veu "unit i decidit a continuar treballant per fer efectiu el referèndum". Munté ha negat rotundament que el govern no admeti les discrepàncies. Ha dit que es respecta "la plena llibertat de pensament i expressió" dels consellers.

En la roda informativa posterior a la reunió de l'executiu, la consellera de la Presidència ha destacat la "vàlua" i la "lleialtat" de Jordi Baiget. Ha remarcat que el relleu a la conselleria és una decisió que només correspon al president de la Generalitat:

"La decisió respon a una potestat que només té ell, que és la de nomenar i cessar consellers i conselleres. Tots nosaltres estem a disposició del president i que els nostres càrrecs estan sempre a disposició del president. El govern no tem, el govern està al costat del president de la Generalitat, compromès amb un mandat parlamentari, amb un compromís molt clar que és el de poder celebrar aquest referèndum el proper 1 d'octubre"

La portaveu del govern ha anunciat que Carles Puigdemont ha nomenat nou conseller de Cultura Lluís Puig Gordi, que fins ara era director general de Cultura Popular de la Generalitat.

"La carta als ajuntaments és una mostra d'impotència del govern de l'Estat"

Neus Munté també ha afirmat que la carta enviada de la Moncloa als ajuntaments catalans advertint que no poden participar en l'1-O és una "mostra més de la incapacitat i de la impotència del govern de l'Estat". Munté ha insistit en la legitimitat del referèndum:

"És una nova mostra de la incapacitat però també de la impotència del govern de l'Estat, en aquest cas davant dels ajuntaments, davant del món local, des de sempre íntimament vinculat als drets de les persones i al dret més democràtic que existeix, que és el dret a vot"

"És una mostra d'incapacitat per respondre davant d'allò que és un plantejament majoritari, massiu a Catalunya, reivindicat per una majoria parlamentària, plantejat legítimament per aquest govern i amb el suport d'una majoria social. Plantejat també des del món local, des dels ajuntaments de diferent signe polític, amb tota la seva pluralitat, i amb tota la seva aposta perquè es pugui fer efectiu el dret de vot dels ciutadans"

El govern insisteix a reclamar 505 noves places de Mossos

Neus Munté també ha explicat que el govern ha ratificat l'oferta pública d'ocupació de 505 places de Mossos d'Esquadra per aquest any amb l'objectiu de convocar-les aquest mateix mes.

Per blindar aquesta oferta davant el requeriment del Ministeri d'Hisenda, l'executiu ha acordat dos instruments per fer-la viable. Per una banda, ha modificat l'acord del 18 d'abril, pel qual s'aprovava l'oferta d'ocupació de més de 7.700 places, i deixa en 50 el número de places per a Mossos d'Esquadra. Al mateix temps, ha aprovat una nova oferta pública de 455 places. La portaveu del govern ha assenyalat que aquesta decisió s'ha pres per "salvar la problemàtica jurídica" plantejada pel govern espanyol que hauria pogut paralitzar l'oferta i assegurar-ne la convocatòria immediata.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut