Barcelona

Munté: "L'1-O no va ser evidentment un referèndum"

L'exdirector de la policia catalana, Albert Batlle, va assegurar davant del jutge del Suprem que l'actuaciódels Mossos l'1-O va ser correcta

Actualitzat

L'exportaveu del govern, Neus Munté, va assegurar davant del jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena que la votació de l'1 d'octubre no va ser "evidentment" un referèndum. Així es pot sentir en la seva declaració davant el jutge Llarena, que ha publicat "La Vanguardia".

"Vaig participar en la votació de l'1 d'octubre, que no va ser evidentment un referèndum."

Munté ha assegurat que no va preveure "en absolut la via unilateral" i que el govern va treballar sempre "amb la idea que a través del diàleg amb el govern espanyol es podria celebrar un referèndum acordat".

L'exconsellera també ha explicat que l'únic referent que tenia, i que podia preveure, era la consulta del 9 de novembre, que va acabar amb penes d'inhabilitació i de multa i que no ho volia per a ella. També que els Mossos d'Esquadra obeirien les ordres del jutge.

"El meu únic referent era la consulta del 9 de novembre del 2014, que es va saldar amb una desobediència i, per tant, amb penes d'inhabilitació i de multa. Aquests era l'únic escenari que podia preveure. Jo no el volia per a mi. Jo mateixa m'havia posicionat com a portaveu quan se'm preguntava sobre aquesta qüestió. Que els Mossos d'Esquadra, com sempre, obeirien les ordres que els donés la jutge."

Munté ha explicat que va renunciar als seus càrrecs al govern després de reflexionar-ho amb la família i que el conseller Jordi Baiget fos cessat perquè va dir que no volia posar en risc el seu patrimoni per culpa del procés.

 

Batlle: "Els Mossos van complir amb la seva funció"

Per la seva banda, l'exdirector de la policia catalana Albert Batlle va assegurar davant del jutge del Tribunal Suprem que l'actuació policial dels Mossos durant l'1 d'octubre va ser correcta, com es pot escoltar en la seva declaració:

"Crec que els Mossos van complir amb la funció que havien de fer."

Munté i Batlle van declarar davant del Suprem com a testimonis juntament amb Baiget i el conseller d'Interior Jordi Jané.

ARXIVAT A:
Procés catalàReferèndum 1-OArticle 155Independència
Anar al contingut