Barcelona

Munté insta a respectar Forcadell davant les crítiques que "no representa tots els catalans"

La vicepresidenta del govern espanyol considera que la diputada de Junts pel Sí no representa la majoria dels catalans

Actualitzat

La vicepresidenta i portaveu del govern un funcions, Neus Munté, ha demanat al govern espanyol "respecte" per la proposta de Carme Forcadell com a presidenta del Parlament. Ho ha fet en la roda de premsa posterior al Consell de Govern i en resposta a la vicepresidenta espanyola Soraya Sáenz de Santamaría, que ha criticat la idea provinent d'ERC en considerar que una independentista "no representa tots els catalans".

Munté ha subratllat que "cal defensar el nom" d'aquelles persones proposades des de la candidatura més votada.

A més, ha considerat que la manca d'experiència de Forcadell al Parlament no pot ser un obstacle perquè totes les persones que formen part de la cambra catalana han estat noves en algun moment.

"Nosaltres no hem preguntat mai si el president del Congrés representava la majoria dels espanyols. Demanem respecte."

El govern espanyol qüestiona Forcadell al Parlament

Prèviament, la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha qüestionat que la número 2 de JxSí i exvicepresidenta de l'ANC, Carme Forcadell, estigui legitimada per presidir el Parlament perquè, segons ella, "no comparteix les tesis de la majoria dels catalans".

Sáenz de Santamaría ha assegurat que més de la meitat dels ciutadans "no han secundat les idees i el procés independentista".

No ha estat l'única. Tant el C's com el PSC han criticat també la idea de nomenar Carme Forcadell per al lloc que en la passada legislatura ha ocupat Núria de Gispert.

Les negociacions, lentes però no impossibles

Pel que fa a les negociacions amb la CUP, després que Felip Puig hagi vist "incompatibles" alguns aspectes dels programes, Munté ha admès "dificultats", però ha negat que hi hagi impossibilitat d'acord.

"Estem treballant per complir el mandat democràtic del 27-S. Hi ha dificultats, però no impossibilitat d'acord."

Munté ha insistit a demanar temps per assolir resultats en la negociació i a mantenir la discreció. "Cal temps per fer bé les coses. Els terminis hi són per permetre que les negociacions arribin a bon port."

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut