Perfil de la portaveu del govern, Neus Munté, durant la roda de premsa del 2 de maig del 2017 (Horitzontal)
Perfil de la portaveu del govern, Neus Munté, durant la roda de premsa del 2 de maig del 2017 (Horitzontal)

Munté acusa l'Estat de boicotejar cada viatge a l'exterior de la Generalitat

El coordinador general del PP, Fernando Martínez-Maillo, afirma que el govern de la Generalitat no té suports internacionals

RedaccióActualitzat

El govern denuncia que l'executiu espanyol obstaculitza cada viatge a l'exterior de la Generalitat, però referma que els entrebancs no els faran canviar de plantejament en matèria internacional.

La consellera portaveu, Neus Munté, s'ha referit a la cancel·lació del viatge del president Puigdemont al Marroc i a la presència del cònsol espanyol a Miami en el viatge que hi està fent el vicepresident Junqueras.

El govern acusa l'estat espanyol de boicotejar el viatge al Marroc del president Carles Puigdemont, que tenia un objectiu purament comercial. La portaveu, Neus Munté, ha parlat "d'actitud indigna" i ha anunciat que formalitzaran una queixa davant de l'executiu de Mariano Rajoy:

"Es tracta d'una obstrucció, insisteixo, i d'una manera indigna de posar pals a les rodes a aquestes empreses. No es tractava en cap cas d'un viatge que comportés conferències de caire polític o per parlar del procés, estem parlant dels vincles comercials."

Des del PP, Fernando Martínez-Maillo nega qualsevol pressió del govern espanyol en la cancel·lació del viatge de Puigdemont al Marroc i afirma que el govern de la Generalitat no té suports internacionals:

"Si el suport que té és el senyor Maduro a Veneçuela, que és precisament l'exemple més gran d'antidemocràcia que hi pot haver al món, és preferible no tenir-lo, sincerament. Per tant, que assumeixi la seva responsabilitat, que assumeixi els seus fracassos i, com més aviat ho digui als ciutadans, molt millor."

Sobre la presència del cònsol espanyol a Miami en el viatge del vicepresident Junqueras als Estats Units, Munté ha ironitzat dient que "s'ha convertit en l'ombra del vicepresident aquests dies", i ha afegit que confia que podrà entendre millor el procés amb aquesta oportunitat d'escoltar directament les explicacions de Junqueras.

Anar al contingut