Amb la fase 2 les escoles poden començar a reobrir (EFE / Quique García)
Amb la fase 2 les escoles poden començar a reobrir (EFE / Quique García)

Municipi a municipi: cercador de fases i el mapa de franges a partir de l'1 de juny

RedaccióActualitzat

La desescalada del confinament pel coronavirus avança avalada per les dades del Departament de Salut. Amb el canvi de mes, arriba també un altre salt de fase i la unificació de Barcelona i la seva àrea metropolitana en una sola regió, que permetrà la mobilitat entre els seus municipis. La creu és Lleida, que no passa a la fase 2 per un brot detectat que no preocupa, però que imposa prudència.

Amb els canvis de fase, la situació del país varia setmana rere setmana. Aquesta és la fotografia que queda a partir de l'1 de juny:

 

Fins a finals de maig, el mapa de la desescalada, però, és un altre, que també es pot consultar.

En aquest cercador es pot consultar on es troba cada municipi en la desescalada.

 

L'Al Pirineu-Aran, les Terres de l'Ebre, el Camp de Tarragona, la Catalunya Central, Girona, el Garraf i l'Alt Penedès i Cunit es troben a la fase 2 de la desescalada. La resta del país es manté a la fase 1.

Una de les principals diferències entre la fase 1 i la fase 2 és la desaparició de les franges horàries (excepte les de la gent gran) per sortir a passejar i fer esport. Així queda ara el mapa de les franges a tot el país:

 

 

A la fase 1, les franges continuen separant la sortida dels adults a fer esport i passejar (de 6 a 10 i de 19 a 23 h), la de les famílies amb fills menors de 14 anys (de 12 a 19 h) i la de les persones grans i vulnerables (de 10 a 12 h  i de 18 a 19 h).

A la fase 2 es mantenen només les franges per a la gent gran. Hi ha municipis, però, que no tenen limitacions de sortida per franges horàries. Són els que tenen menys de 10.000 habitants i una baixa densitat de població.

La divisió per regions sanitàries ha deixat alguns divisions aribtràries, com les de municipis que estan en dues regions. Aquest és el llistat complet:

ARXIVAT A:
Coronavirus Desescalada
Anar al contingut