Barcelona

Multitudinària manifestació a Madrid contra la reforma de la llei de l'avortament

La mobilització dels col·lectius antiavortistes contra la reforma de la llei de l'avortament ha viscut aquest dissabte el seu moment culminant, amb una manifestació que durant dues hores ha recorregut els carrers més cèntrics de Madrid. No la convocaven forces polítiques, però s'hi han vist molts dirigents del PP actuals i del passat, com José María Aznar o María Dolores de Cospedal, que hi han anat a títol personal. També la Conferència Episcopal ha donat suport a la marxa. Les xifres de participació facilitades per l'organització i la Comunitat de Madrid són astronòmiques (2 i 1,2 milions, respectivament), però la xifra es redueix fins a 250.000 segons fonts policials.

Actualitzat
"Per la vida, la dona i la maternitat", "Cada vida importa", "Sí a la vida, no a l'avortament" o "Espanya unida lluita per la vida" han estat algunes de les consignes i els crits que han ressonat pels carrers de Madrid amb música de fons i un ambient familiar i festiu. Encapçalades pel Fòrum Espanyol de la Família, una quarantena d'associacions contra l'avortament han dit "no" a aquesta pràctica, que ells consideren un assassinat i un autèntic drama humà. No els agrada la llei vigent, més restrictiva, i encara menys la reforma que ha proposat el govern Zapatero.

Entre la multitud, arribada per terra, mar i aire des de diversos punts de l'estat espanyol, els més buscats han estat la trentena de líders populars que han participat en la protesta a títol personal, entre els quals hi havia Esperanza Aguirre o María Dolores de Cospedal. El més perseguit pels periodistes, però, ha estat l'expresident del govern José María Aznar.

Abans de la lectura del manifest s'han pogut sentir els testimonis de dones que han avortat i que ara se'n penedeixen. Malgrat el contundent "no" a la reforma que s'ha sentit a Madrid, els convocants no tenen gaires esperances d'aturar-la o canviar-la.

La nova llei de l'avortament està pendent de començar el tràmit parlamentari. El text manté el termini de 14 setmanes per avortar lliurement i el de 22 si hi ha risc per a la vida o la salut de la dona o greus anomalies en el fetus. La mesura més polèmica és el fet que les menors de 16 i 17 anys puguin avortar sense el consentiment dels pares.
Anar al contingut