Multitudinària manifestació a Londres per demanar un segon referèndum del Brexit EFE
Els manifestants han reclamant una segona votació del Brexit (EFE)

Multitudinària manifestació a Londres per demanar un segon referèndum del Brexit

La campanya "People's Vote" ha convocat la manifestació que ha culminat a la plaça del Parlament amb l'alcalde de la ciutat i la primera ministra d'Escòcia, entre d'altres

RedaccióActualitzat

Milers de persones han omplert els carrers de Londres en una marxa a favor de la celebració d'un segon referèndum del Brexit. Convocada per la campanya "People's Vote" ("El vot de la gent"), ha arrencat a les dotze del migdia d'aquest dissabte al centre de la capital britànica, al carrer Park Lane, al costat de Hyde Park.


La manifestació tenia com a lema "Put it into the people march" ("Posa-ho en mans de la gent"). Gent de tot el país han fet onejar grans banderes de la Unió Europea i pancartes amb el lema de la manifestació i missatges com "I'm marching to demand a people's vote" ("Em manifesto per reclamar el vot de la gent"). També s'hi han sentit cants a favor d'un "vot popular".

 

 

 

 

 

El recorregut de la marxa ha culminat a la plaça del Parlament on els organitzadors han fet diferents parlaments. Destaca el número dos del Partit Laborista, Tom Watson, la líder del partit escocès i primera ministra d'Escòcia, Nicola Sturgeon, l'ex-viceprimer ministre "tory" Michael Heseltine, i l'alcalde de Londres, el laborista Sadiq Khan.


Encara no hi ha xifres oficials, però "People's Vote" espera superar l'afluència de la seva anterior manifestació a Londres, el passat mes d'octubre i a la qual van assistir 670.000 persones. L'organització estima que hi ha assistit un milió de manifestants.


Durant la setmana, el director de la campanya, James McGrory, ha explicat que s'han contractat 200 autobusos, el doble que per a la marxa de fa cinc mesos, per atreure persones de tot el país, fins i tot de les zones on va guanyar el 'pro-Brexit', al referèndum del 23 de juny del 2016.

 

 

 

 

 

Paral·lelament, més de quatre milions de persones han firmat una petició online al govern en què demanen que revoqui l'artícle 50 del Tractat de Lisboa i que es cancel·li el Brexit. Es tracta de la petició d'aquest tipus que més firmes ha recaptat i, alhora, està pendent de resposta de l'executiu i del fet que el Parlament sospesi si sotmet l'assumpte a un debat al Parlament. 

ARXIVAT A:
Brexit
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut