Barcelona

Multitudinària manifestació a Barcelona per reclamar el dret a l'autodeterminació

Manifestació de suport, aquest dissabte a la tarda, a les consultes sobre la independència i al dret a l'autodeterminació. Organitzada per la Plataforma pel Dret de Decidir i sota el lema "Autodeterminació és democràcia", han reclamat, al centre de Barcelona, el dret a organitzar un referèndum vinculant sobre la independència. La marxa ha servit també per animar a la participació en la pròxima onada de consultes, prevista per diumenge que ve. També han volgut mostrar el seu rebuig a una possible retallada de l'Estatut per part del Tribunal Constitucional. La convocatòria ha reunit unes 50.000 persones, segons l'organització, i 5.000, segons els cossos de seguretat.

Actualitzat
La manifestació ha baixat per la via Laietana, i el volum de gent era tan gran, que quan el cap de la marxa ha arribat al capdavall encara hi havia persones que esperaven a sortir des de la plaça d'Urquinaona. Una part dels manifestants s'han dirigit a les portes del Parlament, amb pancartes reivindicatives, de municipis que ja han fet consultes i d'altres que en faran en la pròxima tongada. Han exigit als diputats i als partits que s'impliquin en tot aquest procés.

Els Mossos d'Esquadra han impedit, per raons de seguretat, que el gruix dels assistents arribés fins a l'entrada del Parlament. L'acció reivindicativa ha seguit a l'Arc de Triomf, amb actuacions musicals i literàries, així com discursos. El president de la Plataforma pel Dret de Decidir, Josep Cruanyes, ha destacat que "l'autodeterminació no és només un concepte polític i buit sinó que va lligat amb el fet de decidir els conceptes bàsics del país".

Cruanyes també ha destacat que aquesta setmana la mesa del Parlament hagi admès a tràmit la iniciativa popular per a la celebració d'un referèndum sobre la independència de Catalunya. Considera que aquest gest confirma que el "procés d'autodeterminació no és només una cosa d'unes consultes aïllades sinó una presa de consciència del poble català".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut