Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

Multes de 1.500 a 3.000 euros als guies turístics que incompleixin la norma a Barcelona

Ciutat Vella, el barri amb més limitacions: carrers de circulació única, grups d'un màxim de 15 persones i espais amb límit de grups que hi poden ser alhora

Actualitzat

L'Ajuntament de Barcelona preveu sancions de 1.500 a 3.000 euros als guies que no respectin la normativa que regula aquesta activitat a la ciutat. El decret recull l'acord de bones pràctiques amb les associacions de guies professionals, que limita, per exemple, els grups a un màxim de 30 persones, i a 15 a les zones on hi ha més densitat turística, com a Ciutat Vella. També prohibeix l'ús dels altaveus per a les explicacions, per fomentar l'ús d'audioguies.

El text, que s'ha publicat aquest dijous oficialment, ha de passar un període d'exposició pública i d'al·legacions. Es preveu que pugui entrar en vigor d'aquí 30 dies.

L'incompliment es podrà sancionar per estar fent una activitat sense llicència a l'espai públic. Han anunciat amb multes que van dels 1.500 fins als 3.000 euros.


Circulació de grups guiats a Ciutat Vella

El text normatiu estableix per a Ciutat Vella la circulació dels grups guiats en sentit únic en carrers i places en determinats espais.

A la plaça Sant Felip Neri, els grups hi accediran pel carrer Montjuïc del Bisbe i en sortiran pel carrer Sant Felip Neri. A la plaça Isidre Nonell s'hi entrarà per la plaça del 8 de març, i la sortida serà per la plaça d'Isidre Nonell.

La circulació dels següents carrers es farà en sentit mar: carrer de Salomó Ben Adret, carrer del Bisbe; carrer Paradís.

Se circularà en sentit muntanya pel carrer Sant Honorat; en sentit Besòs pel carrer Marlet; i en sentit Llobregat pel carrer del Call.

En aquests carrers, els grups circularan per la dreta, deixant lliure un mínim del 50% de l'amplada del carrer per facilitar el pas d'altres vianants, i si cal s'haurà de passar en fila d'una o dues persones.

Per accedir a les zones previstes per encotxar i desencotxar, al passeig Colom es pujarà als vehicles al carrer Regomir i es baixarà al carrer dels Lladó.

A la zona de la plaça Santa Maria, els grups baixaran dels vehicles al carrer Argenteria, es desplaçaran en direcció a Santa Maria del Mar i després cap al Fossar de les Moreres, i pujaran al passeig del Born.

Turisme a Barcelona
Un grup de turistes xinesos davant de la Pedrera (EFE)

Sense aturar-se i un màxim de grups alhora

Segons el decret, els grups hauran de circular per Ciutat Vella sense aturar-se, sobretot quan hi hagi molta afluència de vianants.

En el cas d'aquells espais o monuments que requereixin una explicació in situ, el decret adverteix que "ha de ser breu en dies de molta afluència de grups".

En aquests espais s'estableix un màxim de grups alhora.

A la plaça Sant Jaume i la plaça Reial, hi podran estar aturats un màxim de 8 grups; a la plaça del Rei, 5 grups; a la façana de Santa Maria del Mar, a la plaça del Pi, al passeig del Born i al Fossar de les Moreres (situats a les vores), 3 grups; a la plaça de Sant Felip Neri, a la plaça d'Isidre Nonell i entre el carrer de Salomó Ben Adret i la placeta Manuel Ribé i els seus entorns, 2 grups, i només es podrà aturar un grup a la plaça de la Barceloneta i a la façana del Palau de la Música (plaça Lluís Millet).

De fet, en la recuperació del turisme que ja s'ha notat aquest mes de maig a Catalunya, Barcelona és la zona que ha registrat millors dades d'ocupació, especialment els caps de setmana. Amb aquest decret, l'Ajuntament vol minimitzar els efectes que la gran afluència de turisme té en l'activitat quotidiana de la ciutat.

 

ARXIVAT A:
TurismeAjuntament de Barcelona
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut