Moment del vídeo que va ajudar a identificar el maltractador de l'animal
Moment del vídeo que va ajudar a identificar el maltractador de l'animal

Multen amb 1.200 euros un home que va maltractar un porc senglar a Lleida

La multa ha quedat en 720 euros perquè l'infractor l'ha pagada anticipadament

Actualitzat

Condemnen a pagar una multa de 1.200 euros un home que va maltractar un porc senglar a Lleida, segons l'entitat animalista AnimaNaturalis, que va difondre les imatges el passat mes de gener. 

 

 

Els Agents Rurals van identificar l'home, un veí de Lleida, a través de les imatges on se'l veia en una sèquia de regadiu del canal de Pinyana, entre Lleida i Alpicat, donant cops a una cria de porc senglar i intentant ofegar-la. Els Agents Rurals van denunciar l'home per una infracció de la llei de protecció dels animals.

L'home va ser gravat per un amic que després hauria difós les imatges en un grup de WhatsApp des d'on es va fer viral. Segons AnimaNaturalis, l'infractor ha reconegut els fets i ha acceptat i pagat la sanció. El denunciat ha  pagat de forma voluntària i anticipada la multa, per la qual cosa se li ha descomptat un 40% de la sanció, que ha quedat en 720 euros.

La Conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, que ha imposat la sanció, ha tingut en compte els agreujants d'intencionalitat i de transcendència social.

Malgrat tot, AnimaNaturalis considera que la sanció és baixa perquè només es pot tramitar com a falta administrativa, ja que el Codi Penal no considera aquests fets un delicte perquè n'exclou els animals salvatges.

ARXIVAT A:
Maltractament animalJudicialViral
Anar al contingut