Imatge dels pares durant el judici, el 2 de juliol d'aquest any (ACN)
Imatge dels pares durant el judici, el 2 de juliol d'aquest any (ACN)

Multen uns pares de Girona per no dur el fill a classe "reiteradament" durant 4 cursos

La jutge els considera culpables del delicte d'abandonament de família i els fa pagar 1.080 euros

RedaccióActualitzat

Uns pares de Girona hauran de pagar una multa de 1.080 euros per no haver portat el seu fill a l'escola de manera reiterada durant quatre cursos.

La pena els l'ha imposada el jutjat penal número 3 de Girona, en considerar injustificat l'alt índex d'absentisme escolar de l'infant.

El jutge, en definitiva, considera que no van complir amb l'obligació d'escolaritzar-lo, i els acusa d'un delicte d'abandonament de família.

Els pares, per contra, justifiquen les absències per la malaltia cardíaca que asseguren que tenia.

Els fets van començar el curs 2012-2013, i es van agreujar durant els tres cursos següents.

Així, aquell curs 2012-2013, el nen va faltar a classe un 60 per cent dels dies lectius.

Llavors anava a l'escola Sagrada Família de Girona.

El curs següent el van canviar de centre i el van matricular a l'escola de la Font de la Pólvora.

El motiu del canvi, segons van explicar els pares en el judici, era la proximitat amb el domicili familiar, buscada arran de la malaltia del cor, que asseguren que li causava "desmais i problemes respiratoris".

La situació, però, lluny de millorar, va anar empitjorant progressivament: el curs 2013-2014 el nen va faltar al 64 per cent de les classes, un any més tard al 78 per cent i el curs 2015-2016 l'absentisme va ser gairebé total, del 91 per cent.

Per justificar aquestes absències, la defensa dels pares va aportar diversos informes mèdics de tractaments i intervencions quirúrgiques practicats al menor.

Per als pares, es tractava, segons el seu advocat, de "prioritzar entre tenir un fill educat o tenir un fill viu".

La magistrada de la sala penal número 3 de Girona, en canvi, considera que la salut del nen no deixa de ser una "mera excusa" sense cap "suport mèdic". I recorda que la prova pericial forense feta al menor va concloure que podia fer "vida escolar normal".

Per això conclou que, tot i que, "òbviament, la salut preocupa els pares", aquests "no poden escudar-se en la por que li passés alguna cosa al seu fill estant en el centre escolar" fins al punt de "desatendre les seves obligacions legals, que consisteixen també a proporcionar-li assistència a classe".

La defensa ja s'ha mostrat en desacord amb la sentència, que condemna cadascun dels progenitors a una multa de 540 euros, i ha interposat recurs davant de l'Audiència Provincial de Girona.

ARXIVAT A:
Educació
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut