Porta d'accés al camp de concentració d'Auschwitz
La dona estava posant i la foto la va fer el seu marit (Europa Press/Kay Nietfeld)

Multen una turista per fer-se una foto a Auschwitz fent la salutació nazi

La dona, danesa de 29 anys, assegura que va ser una "broma de mal gust"

Una turista danesa ha estat multada per fer-se una foto fent la salutació nazi al camp de concentració d'Auschwitz.

La dona, de 29 anys, va triar la porta d'accés al camp i, mentre el seu marit l'enfocava amb la càmera sota el missatge "El treball us fa lliures", els vigilants van veure que feia aquest gest i la van advertir.

Va acabar acusada de fer propaganda nazi i se li va imposar un multa. La dona va assegurar que es va tractar d'una broma de mal gust i va acceptar la sanció.

A Polònia, promoure missatges nazis pot comportar penes de fins a dos anys de presó.
 

Més d'un milió d'assassinats

El camp d'extermini d'Auschwitz-Birkenau es va obrir el 25 de gener de 1940, després que l'Alemanya nazi va envair Polònia el 1939, a l'inici de la Segona Guerra Mundial. 

Es calcula que, en els cinc anys que va estar obert, hi van tancar uns 1,3 milions de dones, homes i infants, majoritàriament jueus. D'aquests, només uns 200.000 en van poder sortir amb vida. La resta, van morir o a la cambra de gas o per malalties, malnutricions o tractaments sàdics a què els sometien.

Per respectar la seva memòria, el Museu d'Auschwitz, que gestiona el recinte, demana als visitants que s'abstinguin de fer-se fotos poc respectuoses.

Sense arribar a posar fent la salutació nazi, algunes selfies o escenaris que trien alguns turistes per imortalitzar la seva visita poden sobrepassar el límit del respecte.

 

ARXIVAT A:
Memòria històrica
Anar al contingut