L'Ajuntament de Barcelona retira la multa a una dona per anar a 298 km/h per la ronda

La conductora havia presentat dos recursos, que li havien rebutjat, per la multa de 600 euros i la retirada de 6 punts del carnet

RedaccióActualitzat

Segons el radar, la Maria Teresa Bonet circulava a la velocitat de l'AVE el matí del dia 28 d'abril del 2020 per la ronda de Dalt: a 298 quilòmetres per hora, en un tram on el màxim permès és de 60.

Aquest dissabte, l'Ajuntament de Barcelona ha acabat admetent l'error, després de la repercussió mediàtica que ha tingut el cas.

Tot i el sentiment d'impotència, la Maria Teresa havia pagat els 600 euros de multa i li havien retirat 6 punts del carnet.

De res van servir els dos recursos que va presentar per via administrativa i ara només quedava la via judicial. Animada pels seus fills, estava decidida a tirar-la endavant i ja s'havia posat en contacte amb algun advocat.

Anava a treballar

El 28 d'abril de l'any passat, en ple confinament, la Maria Teresa, de 73 anys, anava a treballar. Va sortir de casa, al barri d'Horta, cap a la farmàcia que té a Sabadell, segons va explicar a RAC1.

No s'ho podia creure quan li van notificar la multa, però va donar per fet que s'avindrien a retirar-li perquè no tenia sentit. "No anava a aquesta velocitat, ni molt menys", ha dit la Maria Teresa a TV3.

El cotxe de la Maria Teresa, un Audi Q2, no pot superar els 221 km/h, segons la fitxa tècnica del vehicle, i així ho van fer constar en els recursos.


Un error puntual

La regidora de mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona, Rosa Alarcón, ha explicat a TV3 que es van assabentar del cas aquest divendres i que van "obrir una investigació interna, que ha permès detectar errades tècniques i humanes".

El radar va tenir un "problema puntual" amb el GPS, segons la regidora, just quan  passava el cotxe afectat. També ha dit que "caldrà revisar els procediments" perquè no es puguin repetir casos semblants.

Un cop admès l'error, la Rosa Maria haurà de recuperar els diners i els punts que li ha costat la multa.

ARXIVAT A:
Trànsit
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut