Multen un cinema extremeny per no deixar entrar-hi menjar i beguda de fora
Imatge de recurs d'una sala de cinema
Badajoz

Multen un cinema extremeny per no deixar entrar-hi menjar i beguda de fora

L'Institut de Consum d'Extremadura imposa una multa de 3.005 euros a Multicines España després de la denúncia de FACUA-Consumidors en Acció

Actualitzat

L'Institut de Consum d'Extremadura ha imposat una multa pionera a l'estat espanyol de 3.005 euros a Multicines España per no permetre l'entrada al cinema amb menjar i beguda adquirits fora. FACUA-Consumidors en Acció va denunciar l'establiment perquè considera que es tracta d'una limitació "abusiva" del dret d'admissió. L'Institut de Consum d'Extremadura subratlla que l'activitat principal de l'establiment no és la venda d'aliments, sinó l'exhibició cinematogràfica.
 

"Si l'empresa propietària del cinema decidís vendre roba dins l'establiment,  seria absurd que obligués als usuaris a treure's la seva per poder entrar", assenyala l'associació en defensa dels consumidors. 

 

FACUA va denunciar la propietària dels multicines Exhibiciones Cinematográficas SA -Excisa- fa ara un any per prohibir l'entrada amb aliments i begudes de l'exterior de forma expressa a través de cartells. Els inspectors de l'Institut de Consum d'Extremadura van constatar l'existència de la cartelleria i va iniciar un procediment sancionador.

 

 

 

Les comunitats autònomes, "passives"

En els darrers anys, FACUA ha denunciat a desenes d'empreses de cinema de tot l'estat per impedir a les persones usuàries accedir als seus cinemes amb menjar i beguda portada de casa o adquirida en altres establiments. L'associació assenyala que ho fan "per inflar els seus beneficis amb els altíssims preus que imposen en els seus propis productes".

FACUA ha lamentat "la passivitat de la gran majoria d'administracions autonòmiques" ja que aquesta ha sigut el primer i únic -de moment- procediment sancionador que ha s'ha fet efectiu.

ARXIVAT A:
Cinema
Anar al contingut