Multen amb 8.000 euros el líder d'Élite Taxi, "Tito" Álvarez, per la vaga de fa un any
"Tito" Álvarez en una assemblea de taxistes el 21 de gener del 2019 a la plaça Catalunya
Barcelona

Multen Tito Álvarez amb 8.000 euros per la vaga de taxis que va ocupar la Gran Via

La Generalitat el considera responsable del col·lapse, fa un any, al centre de Barcelona durant les protestes contra les llicències dels VTCs

RedaccióActualitzat

Fa un any, el conflicte dels taxis va bloquejar el centre de Barcelona. Ara, la Generalitat ha decidit multar amb 8.000 euros el líder d'Élite Taxi, Alberto "Tito" Álvarez, per les vagues del sector del gener del 2019 contra les llicències dels VTCs. Les mobilitzacions van acabar amb l'ocupació de la Gran Via.

Segons l'administració, les mobilitzacions convocades pels taxistes "no havien estat prèviament comunicades". L'expedient detalla set actes de denúncia dels Mossos d'Esquadra, una de la Policia Portuària i una de la Guàrdia Civil.

Es detalla en aquest expedient que Álvarez "es va presentar" davant dels agents com a "organitzador i responsable" de les mobilitzacions i que, "fins i tot, va donar directrius a la resta de participants al llarg dels diferents dies". Afirma que, juntament amb la resta de participants", "va obstaculitzar" les vies públiques amb els seus vehicles. 

El portaveu del sindicat de taxistes Élite ja ha assegurat a TV3 que recorrerà la multa i que aquest mateix dimarts demanaran permisos per fer vaga durant tots els dies del Mobile World Congress. Reclamen més controls als vehicles de lloguer amb conductor. 


Una setmana de bloqueig
 

Multen amb 8.000 euros el líder d'Élite Taxi,
Imatges de fa un any durant l'assemblea de taxistes ((EFE))

 

Les mobilitzacions dels taxistes de fa un any van durar pràcticament una setmana. El 24 de gener van retirar els taxis aparcats a la Gran Via i van reprendre el servei. El dia abans van acceptar la proposta de decret de regulació dels VTCs de la Generalitat i van votar desconvocar la vaga que mantenien des de divendres de la setmana anterior. En la votació, el sí es va imposar al no per 2.508 vots a 2.177.

La desconvocatòria de vaga va arribar després d'una tensa jornada que va provocar l'anunci de dimissió del líder del comitè de vaga, Alberto "Tito" Álvarez. Va continuar, però, com a portaveu d'Élite Taxi. Va anunciar aquesta decisió en plena assemblea després de les protestes i el desacord entre els conductors sobre el format de la votació per acceptar o rebutjar el decret del govern sobre la regulació de VTCs i taxis.

ARXIVAT A:
TaxisMobilitatGeneralitat de Catalunya
Anar al contingut