La discoteca Waka Sabadell està ubicada a Sant Quirze del Vallès
La discoteca Waka Sabadell està ubicada a Sant Quirze del Vallès

Multen la discoteca Waka Sabadell per tenir treballadors menors i sense contracte

Inspecció de Treball també multarà tres empreses subcontractades amb una sanció total de més de 150.000 euros

La discoteca Waka Sabadell ja torna a estar en el punt de mira. Inspecció de Treball multarà aquesta discoteca ubicada a Sant Quirze del Vallès, i tres empreses subcontractades per la seguretat i el control d'accés amb una sanció de 152.174 euros. El motiu, tenir-hi menors de 16 anys treballant, gran part del personal de seguretat sense contracte i cobrant en B, i per incomplir la normativa en matèria de riscos laborals i en el control d'horaris.

La sanció respon a una inspecció feta a finals de juliol en col·laboració amb els Mossos d'Esquadra.

Dels més de 150.000 euros, 54.000 euros corresponen a la mateixa discoteca per tenir cinc treballadors sense contracte, no registrar la jornada dels empleats, tenir menors treballant i incomplir la normativa de riscos laborals. Pel que fa a les empreses de seguretat, la que acumula més irregularitats és Distribuciones Coralsa: tenia tretze dels setze porters sense contracte. La seva multa puja a 91.154 euros. El cas, però, ja s'ha traslladat a Fiscalia. I és que Treball considera que es podria estar davant un delicte contra el dret dels treballadors.

Les altres dues empreses sancionades són Not Over Yet i Bull Seguridad, que feien serveis auxiliars d'accés i vigilància. Les multes són d'uns 3.500 euros per a cada una per incomplir la normativa laboral en matèria de cotització a la Seguretat Social, registre de jornada i prevenció de riscos laborals.

La discoteca Waka es troba a la Zona Hermètica i a tocar de Sabadell
La discoteca Waka es troba a la Zona Hermètica i a tocar de Sabadell (CCMA)

Una discoteca amb un llarg historial d'incidents

Aquesta discoteca arrossega un llarg historial d'incidents, amb denúncies de violació, com la que hi va haver aquest estiu, o al febrer, quan es va detenir un noi menor d'edat com a presumpte autor. Totes dues van tenir lloc dins la discoteca.

Però el seu historial ve d'abans, amb casos de violència o discriminació racista del personal de seguretat o per casos de violència masclista. Un dels episodis més sonats va ser al desembre passat, quan un miler de persones es van concentrar a l'exterior de les instal·lacions després que els vigilants neguessin l'entrada a un noi brasiler i hi va haver greus incidents.

Els Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Sant Quirze del Vallès van intervenir per aldarulls al desembre passat a l'exterior
Els Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Sant Quirze del Vallès van intervenir per aldarulls al desembre passat a l'exterior (CCMA)

L'Ajuntament de Sant Quirze, que n'ha demanat el tancament en diverses ocasions, té comptabilitzades 160 actuacions policials i una quarantena de detencions només en l'últim any. El pla d'usos urbanístics del municipi permetria tancar-la definitivament l'abril del 2026.

 

ARXIVAT A:
Mossos d'Esquadra
Anar al contingut