Multa rècord a una empresa per pagar un 39% menys a les dones per la mateixa feina
Les dones cobraven un 39,32% menys que els homes amb la mateixa feina (EuropaPress)
Barcelona

Multa rècord a una empresa per pagar un 39% menys a les dones per la mateixa feina

És la primera sanció de caràcter molt greu d'Inspecció de Treball, que proposa una multa de 15.625 euros

RedaccióActualitzat

Multa de més de 15.600 euros per discriminar salarialment les dones. Es tracta de la primera sanció de caràcter molt greu que s'aplica a Catalunya; en aquest cas, a una empresa encarregada de la gestió integral del servei de menjador a diverses escoles de Barcelona.

Inspecció de Treball va detectar que l'única cap de cuina dona que hi treballava estava cobrant un 31,40% menys que la resta d'homes amb el mateix càrrec, que eren tres. També era l'única de la seva categoria que no percebia cap millora salarial.

 

La bretxa salarial s'estenia també a les ajudants de cuina, que tampoc rebien els complements salarials que sí que tenien els seus companys homes. Traslladant-ho a les retribucions, això comportava que les dones cobressin un 39,32% menys que els homes amb la mateixa feina.  

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha aixecat acta per una infracció molt greu i proposa una sanció de 15.625 euros, per haver discriminat salarialment per raó de sexe.

 

El cas d'aquesta empresa, de la qual la Generalitat no ha revelat el nom, multiplica per gairebé dos la mitjana de Catalunya, que és d'un 22% de diferència. Això suposa uns 6.350 euros menys de mitjana l'any que els homes, segons dades del govern, 529 euros de diferència al mes.

ARXIVAT A:
Bretxa salarialIgualtat de gènereMasclisme Drets laborals
Anar al contingut