Kim Kardashian, en una recent desfilada de Dolce&Gabanna a Milà
Kim Kardashian, en una recent desfilada a Milà, té més de 300 milions de seguidors a Instagram (Reuters/Alessandro Garofalo)
Washington

Multa milionària per a Kim Kardashian per anunciar il·legalment criptomonedes

L'estrella dels realities hauria d'haver informat que li havien pagat 250.000 euros per la publicitat

RedaccióActualitzat

La model i influencer nord-americana Kim Kardashian ha acceptat una multa d'1,26 milions de dòlars per haver anunciat il·legalment criptomonedes a través de les xarxes socials. 

Kardashian no ha admès ni ha negat els fets, però pagarà la sanció i col·laborarà en la investigació.

L'import correspon a la devolució del que va guanyar per la publicitat, més interessos, i a una multa d'un milió de dòlars. 

També s'ha compromès a no promoure cap mena d'actiu d'aquesta mena durant tres anys, segons ha informat la Comissió de Borsa i Valors (SEC, en anglès)

L'estrella dels realities no va informar que li havien pagat 250.000 dòlars per fer una publicació al seu perfil d'Instagram sobre els criptovalors EMAX, un producte de la companyia EthereumMax.

En aquesta xarxa compta amb 331 milions de seguidors, tot i que en el moment de fer l'anunci en tenia uns quants menys, 250 milions

El post contenia un enllaç al lloc web d'aquesta empresa, que donava instruccions perquè els inversos potencials compressin criptovalors EMAX.

El missatge, publicat el juny del 2021, deia, amb lletres majúscules:

"T'agraden les criptomonedes? No és un consell financer, però comparteixo amb vosaltres el que m'acaben d'explicar els meus amics sobre EthereumMax!".

Kim Kardashian, a Nova York el 2020
Segons la revista Forbes, la fortuna de Kim Kardashian s'eleva a 1.800 milions de dòlars (Vanessa Carvalho/ZUMA Wire/Europa Press)

El gener passat, els inversors van presentar una demanda col·lectiva contra Kardashian i altres famosos, així com contra els fundadors d'EthereumMax, en què els acusaven d'haver inflat artificialment el preu de la criptomoneda.

Fa mesos que el mercat de les monedes virtuals, sovint en el punt de mira per la falta d'una normativa clara, va a la baixa, i els inversos recelen dels actius considerats de risc. 

Hauria d'haver informat de quant li havien pagat 

La SEC ha conclòs que Kardashian va vulnerar les lleis que regulen la publicitat de valors, que obliguen a revelar l'origen i la quantitat de la compensació rebuda a canvi de la promoció. 

"Aquest cas és un recordatori que el fet que famosos o persones influents donin suport a oportunitats d'inversió, inclosos valors de criptoactius, no significa que aquests productes siguin adequats per a tots els inversos", ha afirmat el president de la SEC, Gary Gensler. 

El president ha afegit que és un "recordatori per a les celebritats i altres persones que la llei els obliga a revelar al públic quan i quant se'ls paga per promoure la inversió". 

L'advocat de Kardashian ha declarat que la influenciadora està "contenta" d'haver resolt aquesta qüestió amb la SEC i que ha "cooperat plenament" amb l'organisme regulador "des del principi". 

Altres celebritats que també han hagut de pagar per aquests anuncis són el boxejador Floyd Mayweather, els rapers DJ Khaled o T.I. i l'actor Steven Seagal. 

 

ARXIVAT A:
Estats UnitsCriptomonedes
Anar al contingut