Multa milionària a Endesa i Naturgy per preus "desproporcionadament elevats"
A Naturgy se l'ha sancionat amb 19,5 milions per vuit infraccions greus

Multa milionària a Endesa i Naturgy per preus "desproporcionadament elevats"

L'antiga Gas Natural rep la segona sanció més alta imposada fins ara a una elèctrica per la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència

RedaccióActualitzat

La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha multat Naturgy Generació i Endesa Generació per haver presentat preus massa elevats en les seves ofertes en el mercat elèctric entre l'octubre del 2016 i el gener del 2017.

El regulador explica en un comunicat que les companyies van oferir preus desproporcionats, per sobre del seu cost marginal, la qual cosa és una infracció greu, segons la llei.

 

 

En concret, a Naturgy se l'ha sancionat amb 19,5 milions per vuit infraccions greus. Es tracta de la segona sanció més alta imposada per la CNMC a una elèctrica, després de la que es va aplicar a Iberdrola el 2015 per 25 milions d'euros.

La companyia que presideix Francisco Reynés recorrerà davant l'Audiència Nacional contra la sanció, ja que, en la seva opinió, les centrals de cicle combinat no poden oferir els seus costos reals de funcionament i això suposa que no puguin recuperar els seus costos de personal, impostos i altres despeses.

 

 

L'organisme que vigila els preus ha multat també Endesa amb 5,8 milions d'euros per haver presentat ofertes amb valors "anormals o desproporcionats per alterar indegudament" els preus de generació, en el mateix període del 2016-2017.

La conducta objecte de sanció per part d'Endesa es va produir en dues centrals de cicle combinat ubicades a Catalunya -Besòs 3 i Besòs 5- i la de Naturgy, en vuit: Besòs 4, Port de Barcelona 1 i 2, Sagunt 1, 2 i 3, Màlaga 1 i SanRoque 1.

ARXIVAT A:
Economia de butxaca
Anar al contingut