La primera ministra de Noruega, Erna Solberg en una imatge d'arxiu (Reuters/ Ints Kalnins)
La primera ministra de Noruega, Erna Solberg en una imatge d'arxiu (Reuters/ Ints Kalnins)

Multa exemplar a la primera ministra noruega per saltar-se les restriccions que va dictar

Erna Solberg va organitzar una festa amb més de 10 persones i la policia li posa una multa de 20.000 corones per ser "la persona electa més destacada del país"

Actualitzat

La primera ministra de Noruega, Erna Solberg, haurà de pagar una multa de 20.000 corones (uns 2.000 euros) per violar les restriccions contra la Covid vigents al país.

Solberg va celebrar el seu 60 aniversari el 26 de febrer i va voler reunir família i amics durant dos dies a l'estació hivernal de Geilo. El problema és que va convocar més de 10 persones en un sopar de celebració en un restaurant i també va fer una trobada en un apartament del complex turístic. Dues reunions que superaven el nombre màxim de comensals que marquen les restriccions per la Covid a Noruega.

Es va obrir una investigació sobre els fets després que la televisió pública noruega va informar de les dues celebracions d'aniversari.

La policia ha decidit ara sancionar la primera ministra amb 2.000 euros perquè la considera "organitzadora" de les dues trobades. El seu marit, en canvi, només ha rebut una amonestació.

Segons ha explicat el cap de la policia, el fet que Solberg sigui la cap de l'executiu noruec i la persona que ha decidit moltes de les restriccions vigents justifica la sanció. Ha assegurat que, tot i que la llei és igual per a tothom, "no tothom és igual", i el fet que Solbert sigui "la persona electa més destacada del país" justifica que se li apliqui un càstig exemplar.

La cap de govern de Noruega va demanar perdó després de fer-se públic que havia violat les restriccions per la Covid en el seu aniversari. Va lamentar que, com a responsable política, hauria de saber millor les normes adoptades contra la Covid:

"Jo, que tots els dies parlo amb els noruecs de les normes, les hauria de conèixer millor. La veritat és que no ho he fet prou bé."

Es dona la circumstància que la primera ministra no va poder assistir al sopar del seu aniversari perquè va haver de desplaçar-se a Oslo a l'oculista. La policia la considera, igualment, l'organitzadora i justifica que sigui sancionada.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19
Anar al contingut