Multa de 90.000 euros a Idealista i New House per un anunci que demanava "espanyols"

L'Ajuntament de Barcelona desestima les al·legacions i imposa la seva primera sanció per discriminació en matèria d'habitatge

Actualitzat

L'Ajuntament de Barcelona ha multat amb 90.000 euros el portal d'anuncis de pisos Idealista i l'agència immobiliària The New House per publicitar el lloguer d'un habitatge només per a "persones espanyoles" i rebutja les al·legacions de les dues empreses.

L'anunci multat va vulnerar la llei catalana d'habitatge per "accions que comporten discriminació en l'ús de l'habitatge". L'oferta es va publicar el 28 de juny del 2019 i era per a un pis a l'avinguda Paral·lel de Barcelona de 75 metres quadrats i 1.200 euros de lloguer.

 

Una vegada desestimades les al·legacions de totes dues companyies contra la sanció, que hauran de pagar solidàriament, el consistori imposa la multa mínima contemplada per la llei d'habitatge per a aquesta mena d'infraccions considerades molt greus.

Recorreran la sanció

La firma Idealista ha assegurat que recorrerà la sanció davant el jutjat contenciós administratiu perquè creu que el consistori els considera agents immobiliaris, extrem que el portal sempre ha negat.

L'Ajuntament determina la responsabilitat d'Idealista perquè considera innegable la seva  condició d'agent immobiliari per la intermediació que realitza en matèria d'oferta de compra o lloguer d'habitatge.

El portal defensa que no fa de mitjancer en les ofertes publicitades en el seu web, sinó que es limitava a "facilitar un espai", sense participar en els contractes de lloguer finals.

ARXIVAT A:
Habitatge
Anar al contingut