José Luis Ballester Tuliesa, exdirector general d'Esports de les Balears (EFE)
José Luis Ballester Tuliesa, exdirector general d'Esports de les Balears (EFE)
Palma

Multa de 9.000 euros per a José Luis "Pepote" Ballester, exdirector general d'Esports de les Balears

Actualitzat

José Luis "Pepote" Ballester Tuliesa, condemnat a 15 mesos i 2 dies de presó, que se substitueixen per les penes de multa de 9.000 euros. També se'l condemna a 4 anys, 6 mesos i 2 dies d'inhabilitació. 

L'exdirector general d'Esports de les Balears, José Luis "Pepote" Ballester, regatista i campió olímpic de vela i amic d'Iñaki Urdangarin i Cristina de Borbó, ha sigut jutjat en el "cas Nóos", després d'haver col·laborat amb la fiscalia, per presumpta malversació, prevaricació, falsedat i frau en els contractes del Govern de les Illes Balears amb l'Institut Nóos, però amb demandes de presó per part de les acusacions molt baixes.

La fiscalia demanava un total de 2 anys de presó per a ell: 1,5 anys de presó per presumpta malversació de cabals públics amb continuats delictes de prevaricació i falsedat en document públic i mercantil, i sis mesos per frau continuat a l'administració.

Manos Limpias demanava 2 anys de presó: pel delicte continuat de malversació amb un delicte de tràfic d'influències, amb delictes continuats de prevaricació i falsedat en document públic, 1,5 anys de presó, i per frau a l'administració, 6 mesos.

Anar al contingut