La CE multa Mastercard per vulnerar les normes antimonopoli de la UE (Pixabay)
La CE multa Mastercard per vulnerar les normes antimonopoli de la UE (Pixabay)
Brussel·les

Multa de 570 milions a Mastercard per impedir la lliure competència

La Comissió Europea sanciona l'empresa per haver "elevat artificialment" els costos de pagament amb targeta

RedaccióActualitzat

Mastercard va vulnerar les normes antimonopoli de la Unió Europea i haurà de pagar una multa de 570 milions d'euros per haver impedit la lliure competència. La Comissió Europea l'ha sancionat per una política que va perjudicar tant consumidors com minoristes a l'hora de fer els pagaments amb targeta.

Segons l'executiu de Brussel·les, Mastercard va posar traves a l'accés dels comerciants a serveis de pagament amb targeta transfronterers més econòmics:

"Impedint als comerciants l'accés a millors condicions ofertes per bancs en altres estats membres, les regles de Mastercard van elevar artificialment els costos dels pagaments amb targeta, cosa que va perjudicar els consumidors i els minoristes de la UE."

 

 

 


Quan un comprador fa servir la targeta de crèdit o de dèbit en un comerç o a internet, el banc del comerç paga una taxa d'intercanvi al banc del titular de la targeta.

El cas és que Mastercard va obligar els minoristes a aplicar la taxa del país on hi ha el comerç, en comptes de deixar-los optar a taxes més barates, ofertes per altres països comunitaris. Fins al 2015, quan va canviar la normativa, aquestes taxes variaven força d'un país a l'altre.

Com que aquests costos acaben repercutint en tots els compradors, tant si fan servir targeta com si no, la CE ha conclòs que aquesta pràctica va suposar un perjudici per a minoristes i clients i va limitar la competència transfronterera.

Mastercard és la segona empresa amb més presència en el pagament amb targeta a l'espai econòmic europeu. La companyia va reconèixer els fets i la infracció, i la CE li ha concedit una rebaixa del 10% de la sanció.

ARXIVAT A:
Economia de butxacaUnió EuropeaDelictes econòmics
Anar al contingut