Imatge d'un gripau (Pixabay)
Imatge d'un gripau (Pixabay)
Sant Joan de les Abadesses

Multa de 5.500 euros a un ramader per electrocutar 25 gripaus al Ripollès

Unió de Pagesos ha convocat una protesta contra una sanció que considera "desproporcionada"

Redacció/ACNActualitzat

Un ramader de Sant Joan de les Abadesses ha rebut una sanció de 5.500 euros per l'electrocució de 25 gripaus a la seva finca d'aquest municipi del Ripollès. Els fets van passar ara fa un mes, quan l'home va instal·lar un tancat elèctric, a tocar de terra, per impedir el pas del bestiar.

Segons explica el sindicat Unió de Pagesos, uns gripaus van morir electrocutats de forma "accidental". Un col·lectiu ecologista va denunciar els fets a les xarxes socials, la qual cosa va fer que els Agents Rurals demanessin al ramader que elevés el tancat.

El ramader s'hi va negar, al·legant que podria suposar un perill per a la gent que camina o va en bicicleta per la zona. Finalment, se'l va sancionar.

Unió de Pagesos ha convocat una protesta aquest dijous a Ripoll per denunciar el que qualifiquen de multa "desproporcionada". Reclamen que les normatives s'adeqüin a l'àmbit rural i s'apliquin amb sentit comú.

Emparant-se en la llei del Patrimoni Natural i la Biodiversitat, al ramader l'han multat per la infracció amb 3.000 euros. També haurà de pagar 2.500 euros pels danys i perjudicis causats, 100 euros per cadascun dels gripaus.

ARXIVAT A:
Ramaderia
Anar al contingut