París

Multa de 40.000 euros per distribuir bosses amb la imatge de Carla Bruni nua

La justícia ha donat la raó a Carla Bruni. Un tribunal de l'illa de la Reunió ha condemnat l'empresa Pardon!, la marca que va comercialitzar les bosses amb la imatge de la primera dama francesa despullada, a pagar-li una indemnització de 40.000 euros. La justícia ha entès que la difusió de les bosses sense el seu permís atemptava contra la seva imatge. La fotografia es va fer per a una exposició per recollir fons per a la lluita contra la sida.

Actualitzat
El tribunal ha prohibit també la distribució "directa o indirecta" de la bossa sota l'amenaça d'una multa de 100 euros per cada infracció que es cometi, però ha tingut en compte el compromís de Pardon! de desfer-se de les bosses. Segons el gerent de l'empresa, queden 5.500 de les 10.000 bosses que es van imprimir. En un primer moment van voler cremar-les, però finalment ho van descartar perquè seria poc ecològic.

La imatge original reproduïda a les bosses de tela és una fotografia en blanc i negre de la model, realitzada l'any 1993 pel fotògraf Michel Comte, i que el passat mes d'abril va assolir el preu de 58.000 euros en una subhasta a la galeria Christie's.
Anar al contingut