El propietari s'enfronta a una sanció de més de 31.000 euros per la guingueta i l'aparcament de pagament (CCMA)
El propietari s'enfronta a una sanció de més de 31.000 euros per la guingueta i l'aparcament de pagament (ACN)
Sant Pere Pescador

Multa de 31.000 euros al propietari de la guingueta del Fluvià, que l'haurà de desmuntar

La Generalitat li dona un marge de 8 dies hàbils per desmuntar la guingueta i qualsevol altra instal·lació que ofereixi un servei sense llicència

Actualitzat

A la gola del Fluvià, a Sant Pere Pescador, el propietari que hi tenia una guingueta sense permís i feia pagar a tothom que volgués entrar a l'aparcament, tot i ser un camí públic, se l'ha sancionat amb 31.246 euros, segons ha informat el Departament de Territori.

Dos anys després que s'informés d'activitats il·legals en aquesta zona i de les denúncies de les entitats ecologistes per la falta d'actuació de les administracions, ara s'enfronta a dues infraccions greus i una de lleu de la Llei de Costes.

La primera i més greu es deu a l'ocupació del domini públic marítim i terrestre. Els Agents Rurals van calcular amb un dron la superfície que ocupava, que arribava als 255,8 m². En aquest cas, la llei preveu una sanció de 120 euros per metre quadrat i dia ocupat i, per tant, això fa que la sanció s'elevi a 30.696 euros.

La llei preveu una sanció de 120 euros per metre quadrat i dia ocupat (CCMA)

A aquesta xifra s'hi han de sumar 300 euros de multa per la segona infracció, que inclou la instal·lació d'un bar en una zona protegida, com és la desembocadura del riu Fluvià. Finalment, se l'imposa una multa de 250 euros per anunciar una activitat no autoritzada a través d'una pàgina web.

A més, s'ha ordenat al propietari que aturi les activitats per les quals no té permís i tanqui totes les instal·lacions que hi va construir, així com la pàgina web on s'anunciava. La Generalitat li dona un marge de 8 dies hàbils per fer-ho. En cas contrari, es precintarà la zona.

Dos estius de lluita

L'expedient al propietari es va obrir el 8 d'agost del 2022, després que l'IAEDEN-Salvem Empordà presentés la primera denúncia per l'activitat il·legal que estava fent a la desembocadura del riu.

Anteriorment, els inspectors de Ports i Costes de la Generalitat ja van obrir un informe després de detectar una pàgina web en què anunciava un aparcament per a autocaravanes i un lloguer de motos aquàtiques sense tenir llicència per fer-ho. En tenir constància dels fets, els inspectors i els Agents Rurals van acudir a la zona per confirmar que, efectivament, hi havia diverses autocaravanes aparcades. 

El propietari va interposar diverses al·legacions al llarg del procés per defensar que no estava fent res mal fet. Tot i això, s'ha pogut tancar de manera definitiva l'expedient que indica una multa de més de 31.000 euros, una setmana després que les entitats ecologistes denunciessin la inacció de les administracions per aquest negoci "insostenible".

 

 
ARXIVAT A:
Medi ambient
Anar al contingut