Protesta als jutjats de Sevilla per un judici similar que es va fer el 2019 (Europa Press/Eduardo Briones)
Protesta als jutjats de Sevilla per un judici similar que es va fer el 2019 (Europa Press/Eduardo Briones)

Multa de 2.700 euros per exhibir una vagina gegant imitant una processó

La dona va participar en l'anomenada Gran Processó del San Chumino Rebelde a la manifestació del 8 de març a Màlaga

Nou mesos de multa amb una quota diària de 10 euros per un delicte contra els sentiments religiosos. També haurà de pagar els costos del judici. És la condemna que ha imposat un jutjat de Màlaga a la dona acusada de participar a l'anomenada Gran Processó del San Chumino Rebelde.

La sentència l'absol del delicte de provocació a la discriminació, a l'odi i a la violència de què també estava acusada.

La sentència encara no és ferma perquè es pot recórrer a l'Audiència Provincial.

L'Associació d'Advocats Cristians va exercir l'acusació particular. La presidenta, Polonia Castellanos, ha celebrat la sentència perquè "les ofenses gratuïtes, innecessàries i deliberades contra els catòlics no poden quedar impunes", ha dit, per viure "en un estat democràtic".

La resolució considera provat que la condemnada va participar el 8 de març del 2013 a Màlaga, a la manifestació del Dia de la Dona Treballadora, en una "espècie de processó" en el que semblava "una imitació d'un pas de Setmana Santa, amb una imatge d'una vagina de grans dimensions".

La dona i altres participants van desfilar per carrers cèntrics i es van aturar davant de la catedral i el palau episcopal i cridaven "Anem a cremar la Conferència Episcopal per masclista i patriarcal", "Visca el San Chumino" o "Ni en el nom del Pare, ni del Fill, sinó en el del nostre Santíssim Cony".

La sentència detalla que la condemnada va llegir en veu alta textos com: "Crec en el meu cony totpoderós, creador del cel i de la terra, crec en el meu orgasme, la meva única norma, el nostre plaer, que va ser concebut per obra i gràcia de les meves pulsions sexuals, va néixer de la meva decisió lliure, va patir sota el terrorisme masclista, va ser condemnat, cremat i insensibilitzat, va baixar als inferns..."

L'acusació particular va demanar un any de presó i una multa de 24 mesos per provocació a la discriminació, a l'odi i a la violència i per un delicte contra la llibertat de consciència i contra els sentiments religiosos.

La Fiscalia demanava una multa de 3.000 euros per considerar-la responsable d'un delicte contra els sentiments religiosos perquè va participar, en companyia d'altres persones no identificades, "en l'exhibició pública durant dues hores pels carrers de la ciutat".

La condemnada es va declarar innocent en el judici i va afirmar que no pensava que ofengués els catòlics.

Ara fa un any, un jutge de Sevilla va absoldre tres dones acusades d'un delicte similar. Les tres feministes van participar en la Processó del Cony Insubmís que va recórrer Sevilla el maig del 2014. En el cas de la capital andalusa, la justícia va obrir el cas també arran d'una denúncia de l'Associació d'Advocats Cristians.

ARXIVAT A:
FeminismeReligió
Anar al contingut