Primera multa a un propietari per haver llogat un pis protegit a preu de mercat
Primera multa a un propietari per haver llogat un pis protegit a preu de mercat
Barcelona

Multa de 196.000 euros al propietari d'un pis protegit per llogar-lo a preu de mercat

L'Ajuntament de Barcelona ha obert expedients sancionadors de tretze casos més de pisos protegits amb irregularitats

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Barcelona ha multat amb 196.000 euros la propietària d'un pis de protecció oficial (HPO) que no hi viu i el té llogat sense permís a preu de mercat. El consistori ha inspeccionat 1.600 pisos de protecció que la Generalitat té a la ciutat i n'ha trobat un total de 14 amb irregularitats.

El consistori ha informat que la sanció correspon a un habitatge de protecció oficial (HPO) del carrer Doctor Aiguader, del barri de la Barceloneta, construït als anys 90 en règim de protecció oficial per 30 anys. La propietària, Elena Martín, va llogar el pis sense l'autorització de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya i a un preu molt per sobre del permès, 800 euros al mes, més del doble de l'estipulat.

Aquesta és la primera de les sancions dins del programa d'inspecció dels 16.000 habitatges amb qualificació de protecció oficial a Barcelona que l'Ajuntament va concertar fa un any amb la Generalitat per promoure la funció social de l'habitatge. Dels 1.600 inspeccionats, en el del carrer Doctor Aiguader i en 13 més no hi vivien les famílies que al seu moment en van ser adjudicatàries, i els seus propietaris els mantenien buits sense el permís de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya.

 

 

La multa correspon a un pis protegit del carrer Doctor Aiguader, del barri de la Barceloneta


El consistori ofereix als propietaris d'aquests pisos la possibilitat de posar aquests habitatges en la borsa de lloguer assequible i condonar la multa. Són pisos que es troben als districtes de Nou Barris, Ciutat Vella, Sant Martí, Horta-Guinardó, Sants-Montjuïc i Eixample.

La llei catalana del dret a l'habitatge del 2007 estableix l'obligació que els habitatges de protecció oficial, adquirits a preus per sota dels de mercat i amb ajudes públiques, es destinin a residència habitual de les persones que en són adjudicatàries i propietàries. En casos excepcionals, als adjudicataris que acreditin la impossibilitat d'utilitzar l'habitatge per viure-hi se'ls pot autoritzar a llogar-lo a preu protegit.

ARXIVAT A:
Habitatge
Anar al contingut