Aspecte exterior de l'edifici parcialment enfonsat diumenge a Olot (ACN)
Aspecte exterior de l'edifici parcialment enfonsat diumenge a Olot (ACN)
Olot

Multa de 180.000 euros als propietaris d'un edifici d'Olot enfonsat diumenge

L'alcalde d'Olot: "Davant un fet molt greu, una multa molt greu"

RedaccióActualitzat

Sanció important de l'Ajuntament d'Olot als propietaris de l'edifici del nucli antic que es va enfonsar parcialment diumenge passat: 180.000 euros de multa. 

Diumenge es va enfonsar la teulada i el segon i el tercer pis d'aquest edifici de la plaça de Campdenmàs, malgrat que exteriorment gairebé no s'aprecia, perquè la façana ha quedat gairebé intacta.

Han ignorat dos avisos

Als propietaris els han obert dos expedients per una falta molt greu, per l'esfondrament de l'edifici i per no haver fet cas dels dos avisos que els havien enviat pel mal estat de la finca des del 2016.

L'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas, s'ha mostrat aquest dimecres indignat pel cas i n'ha atribuït la responsabilitat exclusivament als propietaris:

"Davant un fet molt greu, una multa molt greu."

"El missatge és clar: ull, que a qui li caigui un edifici, sentirà tot el pes de l'Ajuntament. Crec que això ha de quedar clar després del que va passar diumenge."

 

La llei d'Habitatge estableix multes d'entre 90.000 i 250.000 euros per les faltes molt greus.

234 requeriments de rehabilitació al nucli antic

Davant les crítiques que han sorgit al municipi, l'alcalde ha defensat la feina que s'ha fet en el nucli antic. Segons ha explicat, s'han enviat 234 requeriments de rehabilitació i el 80% han respost de forma positiva.

La casa que es va esfondrar estava buida, però per raons de seguretat es van haver de desallotjar els veïns dels dos edificis del costat. Encara no hi ha pogut tornar i no se sap quan ho podran fer.

De les nou persones desallotjades, set estan en una pensió i dues a casa de familiars. L'alcalde ha assegurat que passarà als propietaris de la casa que s'ha ensorrat les factures d'aquestes despeses i també dels costos de desenrunament.

 

L'associació de veïns, d'acord amb la multa

El president de l'Associació de Veïns del Nucli Antic d'Olot, Josep Planagumà, s'ha felicitat de la decisió de l'Ajuntament d'imposar una multa exemplar.

Planagumà ha dit que multes com aquestes han d'esperonar els propietaris a arreglar els edificis o a donar-los a l'Ajuntament perquè els aprofiti.

Can Pollastre

El desenrunament de l'edifici, conegut com Can Pollastre, ja ha començat, i un arquitecte l'inspeccionarà per saber si cal enderrocar-lo del tot o no.

Les pluges de les últimes setmanes serien la causa més directa de l'enfonsament, perquè haurien estovat la teulada i els pisos més alts, que ja estaven en molt mal estat.

Precisament l'alcalde ha admès que tenen altres finques detectades que també poden estar a punt d'enfonsar-se, i que això "fa patir" a l'equip de govern.

 


 
ARXIVAT A:
Habitatge
Anar al contingut