Captura de les imatges de les càmeres de videovigilància amb el furt "involuntari" de Cifuentes
Captura de les imatges de les càmeres de videovigilància amb el furt "involuntari" de Cifuentes
Madrid

Multa de 150.000 euros per les imatges del furt de Cifuentes en un Eroski

Protecció de Dades constata la "falta de mesures de seguretat" al supermercat en l'accés a les imatges de les càmeres de videovigilància

RedaccióActualitzat

Protecció de Dades ha multat amb 150.000 euros el supermercat de Vallecas on es va gravar l'expresidenta de la Comunitat de Madrid Cristina Cifuentes quan cometia un suposat furt.  

L'empresa multada és Cecosa Hipermercados, propietat d'Eroski. La sanció és doble: 100.000 euros per l'escàs control de les imatges de videovigilància i 50.000 per fer-ne un ús indegut.

La difusió del vídeo, en què es veu com l'exdirigent del PP ha d'ensenyar la bossa al vigilant del súper, va fulminar la carrera política de Cifuentes, que ja estava immersa en un escàndol pel seu màster a la Universitat Rey Juan Carlos. Per aquest cas, anirà a judici.

Cifuentes va admetre aleshores que tenia dues cremes de la marca Olay a la bossa, però va dir que havia sigut involuntàriament. Va acabar dimitint l'abril del 2018.
 

Les imatges, publicades per OKDiario, eren del maig del 2011, quan Cifuentes era la número 2 de l'Assemblea de Madrid.

La inspecció de l'Agència Espanyola de Protecció de Dades conclou que, tot i que l'empresa de seguretat hauria d'haver estat "l'únic custodi d'aquestes imatges", hi va haver "un accés no autoritzat per part de tercers, com el gerent del centre o el responsable de Recursos Humans". En aquest sentit, denuncia la "falta de mesures de seguretat" en l'accés a les imatges de les càmeres.

També es va detectar que l'empresa tenia fotos de persones sospitoses de furt, la més antiga del 2005. La llei estableix que les forces i cossos de seguretat de l'Estat, amb alguns límits, sí que poden tenir fitxers policials amb aquestes imatges, però que mai ho pot fer una entitat privada o tercers.

Eroski ha anunciat que presentarà recurs contra la sanció i manté que va "complir escrupolosament el protocol de seguretat del marc legislatiu vigent el 2011". També al·lega que la videovigilància estava subcontractada a un tercer, amb accés a les gravacions.

ARXIVAT A:
JudicialCristina Cifuentes
Anar al contingut