Multa de 10.000 euros per inventar-se que la seva dona s'estava ofegant

És l'import del dispositiu de Bombers que es va activar arran de la trucada al 112

RedaccióActualitzat

El Departament d'Interior ha decidit multar amb gairebé 10.000 euros un home que l'abril passat es va inventar que la seva dona s'estava ofegant al riu a Torres de Segre, al Segrià.

L'import exacte de la sanció és de 9.866,51 euros i respon a la despesa del dispositiu de rescat que es va haver d'activar innecessàriament: dotze bombers, tres dotacions terrestres i un helicòpter per fer la recerca de la dona per terra i aire durant més d'una hora.

La Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvament ja ha emès la notificació de la multa, però encara no consta que el sancionat l'hagi rebuda.

El 24 d'abril a la tarda, l'home va trucar al 112 alertant que la seva dona havia caigut al riu i s'estava ofegant. Al cap d'una hora, però, els Mossos d'Esquadra la van localitzar a la feina. Tot havia estat una invenció del marit. L'informe considera que l'home va mentir deliberadament i que hi va haver abús de recursos públics amb mala fe.

 

 

Ara per ara es desconeix el motiu de la falsa trucada, que és el novè cas de negligència o fals avís que es multa a Catalunya en vuit anys, el segon a les comarques de Lleida. Fins ara, la Generalitat havia passat vuit rescats per cobrar-los.

El rescat d'un boletaire, el desè cas

El desè cas és la falsa pèrdua d'un boletaire a la zona de Pola, a Mura (Bages). Quatre bombers i un helicòpter el van estar buscant el 28 de novembre després de rebre un avís que no tenia cap fonament. A més, sembla que la persona que el va fer és reincident. Serà multada amb 4.983,01 euros.

ARXIVAT A:
Medi ambient
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut