La Generalitat multa una immobiliària per no atendre una clienta en català
L'empresa haurà de pagar 1.600 euros de multa

Multa de 1.600 euros a una immobiliària per no atendre una clienta en català

La dona que va denunciar l'empresa assegura que l'administrador se li va adreçar en termes vexatoris cap a ella i cap al català

Quim BalaguerActualitzat

La Generalitat ha imposat una multa de 1.600 euros a la immobiliària Barcelona Selecta, denunciada per la Plataforma per la Llengua per haver insultat una clienta per parlar en català i coaccionat una treballadora perquè no donés atenció en aquesta llengua.

La Direcció General de Comerç no entra a valorar el tracte vexatori, sinó que obre expedient sancionador per l'incompliment de l'article 8.3 de la llei de comerç, serveis i fires, que estableix l'obligació per a les empreses de garantir l'atenció oral en català.

 

 

La Plataforma per la Llengua va emprendre accions legals contra l'empresa l'abril de l'any passat arran d'una denúncia de la cantautora tortosina Montse Castellà, que havia estat cap de gabinet de l'exconsellera Laura Borràs, i que ho va explicar amb detall en un article a "elnacional.cat".

Segons la denúncia, l'administrador de la immobiliària es va dirigir a Castellà en aquests termes, en conversa telefònica: "Me cago en ti, mala puta, y en tu idioma catalán", entre altres expressions, després que Castellà s'hi adrecés en català.

El cas ha acabat amb la imposició d'una multa a l'empresa de 1.600 euros per l'incompliment de l'article 8.3 de la llei de comerç, serveis i fires, que estableix l'obligació per a les empreses de garantir l'atenció oral en català. L'empresa ha reconegut els fets i accepta pagar.

ARXIVAT A:
Català
Anar al contingut