Dos joves que circulaven per la Diagonal amb un patinet elèctric
Dos joves que circulaven per la Diagonal amb un patinet elèctric

Multa de 1.000 euros per al conductor d'un patinet que anava a 80 km/h per la Diagonal

Aquest any la Guàrdia Urbana ja ha posat unes 4.000 sancions a conductors de patinets elèctrics

Actualitzat

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha multat amb 1.000 euros el conductor del patinet elèctric que circulava a 80 km/h per la Diagonal. De fet, haurà de pagar dues multes de 500 euros, una per circular per una calçada no permesa i l'altra pel fet d'anar dues persones en un patinet on només n'hi pot anar una.

Notícia relacionada: Una distracció, possible causa del primer atropellament mortal per un patinet elèctric

Les mateixes fonts han dit que no s'ha pogut multar el jove per excés de velocitat perquè no s'ha pogut certificar la velocitat pels mitjans propis de la Guàrdia Urbana. De totes maneres, un taxista que circulava a més de 60 km/h, i també ha estat identificat, va gravar-los i sembla que circulaven a una velocitat lleugerament inferior.


Campanya per informar de la normativa

Aquest Nadal, l'Ajuntament de Barcelona repartirà 80.000 díptics a les botigues que venen patinets elèctrics perquè informin els compradors del que es pot fer i el que està prohibit fer amb aquests vehicles.

 

 

Els díptics porten per títol "Ja tens el patinet. Gaudeix-ne amb seny" i recorden que només els poden fer servir les persones de més de 16 anys, que no poden anar per la calçada ni per la vorera ni superar els 25 quilòmetres per hora.

Notícia relacionada: La DGT prohibirà que els patinets elèctrics vagin per la vorera i superin els 25 km/h

La majoria d'usuaris desconeixen la normativa, vigent des de l'any passat, i molts circulen per la vorera, entre altres infraccions. Aquest any, la Guàrdia Urbana ja ha posat unes 4.000 sancions a conductors de patinets elèctrics. Les multes van dels 100 als 500 euros, però es poden acumular si hi ha més d'una infracció.

ARXIVAT A:
Mobilitat
Anar al contingut