Multa al BBVA, la Caixa, el Santander i el Sabadell per pactar condicions financeres

La Comissió de Mercats i Competència els sanciona de manera conjunta a pagar 90 milions d'euros pel que considera una infracció greu

Actualitzat

La Comissió Nacional de Mercats i Competència sanciona amb una multa de 90 milions d'euros els quatre principals bancs espanyols. Aquesta és la primera vegada que ho fa de manera conjunta perquè els bancs s'haurien posat d'acord en el preu de productes financers sofisticats, cosa que acabava encarint-los per als clients.

La Comissió Nacional de Mercats i Competència (CNMC) considera que Caixabank, Banc Santander, BBVA i Banc Sabadell van pactar les condicions de diversos productes financers complexos pensats per a empreses a l'hora de finançar projectes i es modificava allò que s'havia ofert en un principi als clients.

Les entitats oferien unes condicions, però finalment explicaven al client, que, tal com deia al contracte, s'havia consultat el mercat, i s'havien fet modificacions.

El regulador considera la infracció molt greu, i els multa amb més de 90 milions d'euros. A més, el document de la CNMC també demana a aquests bancs que en el futur s'abstinguin de repetir conductes d'aquest tipus.

La investigació arrenca d'una denúncia d'una empresa de promoció i explotació de parcs eòlics, i s'ha analitzat la documentació aportada per 22 empreses més en relació amb 43 operacions d'aquests productes financers que es van contractar entre el 2006 i el 2016.

Tres de les quatre entitats multades ja han anunciat que recorreran la multa.

Anar al contingut